Vilken parfym passar mig?

Publicerad August 5, 2020

Det är en fråga som de flesta av oss har ställt oss minst en gång. Tyvärr finns det inget rätt svar. Inte heller finns det dofter som passar alla rödhåriga, Rh-negativa, vattumän eller basketspelare. Vilken parfym som är bäst för dig är något du helt enkelt måste ta reda på själv. Som med allt annat kan dina doftpreferenser komma att förändras efterhand.

Ett av de bästa sätten att hitta en parfym som passar dig är att ta lite tid att analysera vilka ingredienser du gillar och hur de får dig att känna. Mjukt och omfamnande? Lena kryddor och söta dofter, som vanilj och honung, gör många människor lugna och trygga. Letar du efter något fräscht? Citrus är förstås en omedelbar humörhöjare. Förförisk? En kombination av kryddor och fylliga, vita blommor flörtar skamligt. Vill du känna dig mäktig? Rakryggat cederträ blandat med mjuka mossa signalerar självförtroende.

Du har hört talas om doftfamiljer, vilka kan vara till stor hjälp. Tekniskt sett är doftfamiljer helt enkelt ett klassificeringssystem som parfymindustrin har använt i åratal för att skilja en doft från en annan och placera enskilda parfymer i olfaktoriska grupper, baserat på deras huvudegenskaper. Det är en del av doftspråket, vilket du förresten blir bättre på bara genom att vara en Sniphprenumerant. Doftspråket gör det lättare att skapa och beskriva en produkt som är baserad på detta spännande sinne. . Du lär dig mer om doftfamiljer och dofthjulet senare. Nedan har vi kort beskrivit fyra grupper av dofter som hjälper dig att välja en parfym.

Experimentera gärna – vi uppmuntrar det å det bestämdaste! Om du har hittat en olfaktorisk grupp du älskar, grattis! Inom den hittar du säkert andra dofter att trivas med. Om inte, fortsätt besöka de olika doftfamiljerna. Till skillnad från vissa andra slags familjer kan du lämna när som helst utan några sårade känslor…

1. En värld av kryddor

Det här är för kryddälskarna! Kardemumma, kanel och peppar blandas med exotiska träslag som sandelträ. Alla kryddor är ju inte tunga. Vanilj, amber, kola och honung skapar mjuka, läckra dofter.

Parfums Berdoues

Kanel, Plommon, Torkad Frukt

2. Blommande fantasier

Blommor har en förvånansvärt bred repertoar. Från nyskördad freesia och oskyldiga terosor till förförisk tuberos och gardenia. En rad parfymer innehåller blommor, oavsett om vi känner dem eller inte. Till och med människor som säger sig hata allt blommigt kan lockas av deras närvaro i dofter.

3. Grönt och fräscht

Aaaaaandas in den klorfyllfyllda lyckan. Citrus, från pomelo till söt apelsin, tillför sprudlande fräschör. Kryddor som mynta, lavendel och salvia skapar ett grönt, aromatiskt lager. Nyklippt gräs och doftande blad från pelargon och viol ger energi.

biehl parfumkunstwerke

Kashmirträ, Tropisk frukt, Vita blommor

4. Till skogs

Cederträ, sandelträ och vetiver - rått och rent. Nyslipade furugolv, sågspån och värmen i en fjällstuga. Den stora vildmarken med sin uppfriskande doft av barrträd som gran, tall och enbär. Får det ditt hjärta att slå snabbare? Kom till skogs med oss!

Maya Njie

Patchouli, Cederträ, Kardemumma