Born from Firsts

Publicerad May 22, 2023

Din första kyss: doften av läppbalsam blandat med nervös andedräkt.
Din första kopp kaffe: doften av rostade nötter och jordig njutning.
Din första konsert: doften av svett, hårspray och förväntan.

Dofter får oss att känna, minnas och uppleva saker vi aldrig känt förut.
Luktsinnet är starkt kopplat till både känslor och förväntningar för oss alla och varje doft vi möter skapar en unik upplevelse för varje individ.
 
Idag tänker vi tillbaka till sex år sedan när vi, Tara och Lisa, träffades för första gången. Vi fann varandra snabbt i en fascination för doft och parfym och dem gemensamma filosofin att dofter gör livet rikare. 2016 föddes Sniph och utmärkte sig direkt inom parfymbranschen tack vare vårt unika koncept – att skapa en doftresa som bjöd in till att upptäcka och uppleva en ny doft varje månad, direkt hem i brevlådan. En resa där vi får möjlighet att lära känna oss själva, äga vår njutning och öppna våra sinnen inför doft som en bärare av minnen, känslor och identitet. 

Med grunden i ett genuint intresse och en gedigen kunskap har vi, tillsammans med engagerade parfymhus och alla er passionerade doftälskare där ute, varit på en upptäcktsresa som har tagit oss från vår allra första kund hela vägen vidare ut i världen – en fantastisk resa som lett till att vi idag levererat doftupplevelser till hela 16 olika länder! Det har varit ett privilegium att dela denna resa fylld av just minnen, känslor och första gången-upplevelser med er. Och vi har delat så många!

Vi minns exempelvis tillbaka på vår första adventskalender som idag blivit en tradition på Sniph och är en av era mest efterlängtade upplevelser varje år. Och vi minns med stolthet tillbaka till när vi för första gången blev omnämnda i Wired Magazine, som Europas hetaste startup. Att vi fick ta plats i ett så välkänt sammanhang var verkligen en bekräftelse på att det vi gör hade betydelse för doftvärlden.

Vi minns också...

våra allra första dofter för något annat än kroppen: våra hem. Sniph Presence Collection föddes ur en övertygelse om att rumsliga dofter har minst lika stor effekt på hur vi känner, minns och upplever vår tillvaro och vi tycker det är otroligt inspirerande att vi har fått äran att ta steget över trösklarna och in i alla era vackra, mysiga och personliga rum där ute!

Vår första bok “Doft – Din guide till ett rikare liv” var också en riktig milstolpe! I den utforskade vi hur doft låter oss finna närvaro i nuet och öppna dörrar till nya världar. Och nya dörrar öppnades också när vi för första gången släppte en hudvårdsserie med doften i centrum; Sniph Body Collection, som förutom att dofta ljuvligt såklart också vårdar din kropp.

Genom åren har vi utforskat våra inre, våra hem och våra yttre tillsammans med er. Så många milstolpar som uppnåtts – alla med en lärdom gemensamt; att livet handlar om att våga ta första steget och sedan fortsätta ta nya steg dit näsan leder dig.

Snart är det dags för ett nytt första steg på vår resa tillsammans med er. Allt eftersom vi guidat, byggt doftgarderober och inspirerats tillsammans har vi fått en förståelse för vad som uppskattas – vad som älskas och vad som saknats. Därför är vi nu stolta att berätta att våra första egna Sniph-dofter, 001 Liv, 002 Ada och 003 Sia, snart kommer anlända! De är dofter som grundar sig i kunskap, passion och en kärlek till er, vårt community, som möjliggjort alla dessa första steg vi tagit tillsammans.

Vi hoppas att ni älskar dem lika mycket som vi gör, att de fyller era liv med många nya första minnen – och att de blir det första ni sträcker er efter i era ständigt växande doftgarderober.