Scented by insights – En intervju med våra grundare.

Publicerad June 5, 2023

Hej Tara och Lisa!

Äntligen är den här – Sniphs baskollektion, med dofterna 001 LIV, 002 ADA och 003 SIA!

Berätta lite om varför ni valde att utveckla er egen baskollektion?
Vi på Sniph har alltid haft en passion för att dela vår kunskap med vårt community. Målet har sedan dag ett varit att tillhandahålla en tjänst som kan hjälpa våra prenumeranter att utveckla och bygga sina alldeles egna doftgarderober för livets olika tillfällen och humör. Vi vill bidra aktivt till att bygga upp dessa och genom våra egna dofter gör vi det samtidigt som vi är med och skapar nya doftminnen hos vårt fantastiska community!

Hur ser er filosofi ut när det kommer till doft och till att bygga doftgarderober?
Vår filosofi är att dofter spelar en större roll än vad vi tror och att det finns en doft för varje tillfälle. Precis som man väljer kläder för olika tillfällen, ser vi att varje tillfälle även behöver en specifik doft. Våra dofter är utformade för att fungera med samma enkelhet som när du väljer dina basplagg. Du vet att de alltid fungerar och finns där i din doftgarderob, oavsett humör och tillfälle. Dofter hjälper oss att utforska vår njutning, uppleva och skapa minnen. En parfym kan skapa lugn, självsäkerhet eller ge oss energi. Det är en ära för oss att få vara med på den här resan och ge tillgång till alla dessa fantastiska upplevelser!

Hur gick processen till när ni tog fram 001 LIV, 002 ADA och 003 SIA?
Under de senaste åren har vi skickat ut tusentals olika doftupplevelser till våra lojala medlemmar som i sin tur har reagerat, känt efter och utforskat. Sedan har de berättat för oss om sina upplevelser. All denna feedback har gett oss ovärderlig kunskap och erfarenhet.

Vi har analyserat feedbacken vi har fått på de dofter vi skickat ut under åren från kollektionerna “Clean”, “Avant Garde” och “Trending”. Genom att noggrant studera vilka noter som varit mest uppskattade av våra prenumeranter har vi kunnat skapa en unik doft för varje kollektion.

Att skapa en parfym är som att måla en tavla. Det krävs en konstnärlig vision, nyanser och känsla. Parfymen tolkas sedan av mottagaren på samma sätt som man tolkar ett konstverk. När vi framställde just dessa dofter tog vi hjälp av Flair i Paris. Flair består av två av världens mest framstående parfymörer och de har varit med oss sedan vi tog fram vår “Presence Collection”. Det var självklart för oss att involvera dem även nu! Genom att kombinera deras expertis med vår egen kunde vi säkerställa att våra medlemmar inte bara fick otroliga dofter, utan också dofter som håller en fantastisk kvalitet.

Efter många doftprovningar och noga utvärdering landade vi tillsammans i dessa kompositioner – tre dofter för tre olika tillfällen! Vi tror att de kommer bli basplaggen i våra prenumeranters doftgarderober: parfymversionerna av en vit t-shirt, ett par precis lagom ingådda favoritjeans eller den perfekta polotröjan.

Kan ni berätta lite om baskollektionen?
001 LIV, 002 ADA och 003 SIA är byggda på noter som vi har konstaterat är solklara “måsten” hos våra prenumeranter. 001 LIV är en fräsch citrusdoft, 002 ADA är en träig doft med inslag av amber, och 003 SIA är en lite sötare doft med jasmin och socker.
De är unika inte bara i hur de blivit framtagna, utan de är också en hyllning till starka och inspirerande kvinnor vi hittat i våra liv och i historien. De representerar kunskap, passion och karaktär. Dessa dofter kompromissar inte när det gäller njutning och de representerar en balans mellan det feminina och det maskulina. De går hand i hand med vårt mål att erbjuda de bästa och mest eftertraktade dofterna på marknaden på ett smart och hållbart sätt. Med dessa dofter vill vi enkelt och tydligt dela vår kunskap och vår passion!

Vi är säkra på att dessa tre dofter kommer att inspirera dig att ständigt upptäcka mer njutning, fler känslor och nya doftupplevelser.

Upptäck Baskollektionen

001 LIV, 002 ADA, 003 SIA – vilken blir just din favorit?