MARIEJEANNE – Med känsla för råmaterial

Publicerad June 14, 2023

Georges Maubert, 35 år, är näsan bakom det franska parfymhuset MarieJeanne. Med rötter i den historiska parfymstaden Grasse skapar huset parfymer med fokus på högkvalitativa råvaror.

George Maubert är involverad i alla steg av framställningsprocessen av parfymhusets dofter. Hans släkt, familjen Robertet, har varit en producent av råmaterial till parfymer sedan 1850. Georges har alltså varit en del av parfymvärlden sedan barnsben och ett av hans starkaste tidiga doftminnen är förknippade med just parfym: han minns fortfarande de gröna doftnoterna i Chanel N°19, som hans farmor brukade använda. Ett annat tidigt doftminne är doften av fougassette – ett sydfransk bakverk smaksatt med apelsinblom, från bageriet Maison Venturini i hemstaden Grasse.

Doften av lavendel är också något som George förknippar med sin barndom. “En av mina favoriter bland MarieJeannes dofter finns i doftljuset “Paulette”. Paulette är en av de kreationer som jag är mest stolt över: den är baserad på en formula som min gammelfaster använde med kamfer och lavendel, som frammanar många barndomsminnen.” Om George skulle beskriva sig själv som en doft skulle lavender återigen dyka upp: “jag skulle beskriva mig själv som en väldigt minimalistisk cologne med lavendel och bergamott”.

När MarieJeannes dofter framställs samarbetar George Maubert med några av världens mest framstående parfymörer. Råmaterialen har huvudrollen i dofterna och alla har sina egna unika olfaktoriska identiteter. Parfymhuset hittar material till sina parfymer både lokalt i Grasse och på andra platser runt om i världen, men största vikt läggs alltid i att stödja hållbart jordbruk oavsett var råmaterialen framställs. Alla råmaterial är spårbara hela vägen från plantering till skörd – för att säkerställa att de håller så hög kvalitet det bara går. “Vi är stolta över att kunna jobba med så passionerade producenter”.

Inspirationen från dofterna kommer främst från två olika ställen: dels från råmaterialen i sig och från familjen. “Jag kan upptäcka ett material på en resa till någon av Robertets produktionsplatser och vilja översätta råmaterialet till en så realistisk doft som möjligt. Familjen har recept som har blivit nedärvda i generationer och min familj och mina förfäder är en stor inspirationskälla för mig.” Med Geroge Maubert och parfymhuset MarieJeanne har fem generationers samlade kunskaper ömsint förvaltats och destillerats till vackra, väl framställda dofter som visar stor kärlek för både framställningsprocess och råmaterial. Vi ser fram emot att dela dessa doftupplevelser med er!

Ta chansen att hitta dina favoriter från MarieJeanne!

Upptäck Parfymer från MarieJeanne