Sommarens doftdestinationer

Publicerad June 30, 2023

Du sätter telefonen på flygplansläge och sjunker lite längre ned i ditt säte. Snart, snart kommer du att kliva ut i den stillastående värmens välkomnande famn. Minnena av havets sälta, solkrämens söta klibbighet och brisen som för med sig noter av mogen frukt går nästan att ta på. Det enda du behöver bestämma nu är var sommarens doftresa ska gå. 

Oavsett hur din sommar ser ut och var du kommer att befinna dig kan du uppleva de friskt söta tonerna av Italien, de mjukt blå dofterna av Grekland och de soliga tonerna från stränderna på Mallorca. Låt dofterna leda dig till dina drömresmål och utforska hela världen för endast 225 kr per biljett.

Vart reser du?

Sicilien

På Medelhavets största ö hittar du berikande kultur, underbart soliga båtturer och en natur lika vacker som en kuliss. Frasiga pizzor, smältande gelato och nyfångad bläckfisk. Ta med dina mest färgglada badkläder, lakan i oblekt linnetyg och ett avslappnat humör för att passa in perfekt i denna italienska sommardröm.

Matiere Premiere – Cologne Cédrat EdP
En citrusdoft som håller. Det var den initiala idén bakom denna briljanta bergamottskapelse. Med både svartpepparolja och rosépepparolja får denna fräscha komposition fler kryddiga facetter. Med en avrundande ton av grönt te håller denna doft sent in på natten, även efter dagens lekfulla äventyr.

Juliette has a gun – Sunny Side Up EdP
Ta en promenad på den ljusa sidan av livet med denna solgula kreation från Juliette has a gun. Fjärilar i magen och fniss. Ljusterapi på flaska med kokosaktig sandelträ, mjölkig jasmin och lättsamma äventyr. 

Carner Barcelona – Volcano EdP
Volcano EdP är en glödande hyllning till naturens kraft: trä, eld, vind och sol fångat i ett ögonblick av glas. Sensuell patchouli, ingefära, somalisk rökelse och bulgarisk ros lyser upp en skimrande lavalampa.

Juliette Has A Gun

Sandelträ, Kokos, Ambrette

Carner Barcelona

Ros, Ingefära, Patchouli
Mykonos

På Mykonos finns det mycket av allt! Här samsas stillsamma restauranger med livfulla barer och konst- och kulturlivet går på högvarv dygnet runt. Behöver ta en paus från stadens puls? Då finns stränder, väderkvarnar och det oändligt blå havet bara ett stenkast bort. Här får alla människor plats och du är alltid lika välkommen tillbaka.

Histoires de Parfums – This is Not a Blue Bottle 1/.2 EdP
År 2015 släppte det franska parfymhuset Histoires de Parfums sin sköna kollektion This Is Not A Blue Bottle. De motsägelsefulla blå flaskorna har alla uppfriskande noter av honung och en orientalisk finish. Men det tar inte slut där. Nummer två i kollektionen är en explosion av blommor. En prisma som bryter ljuset i en splash av färger.

BDK Parfums – Sel d’Argent EdP
Sel d’Argent EdP är en sen eftermiddag på klipporna på skönhetens ö. En salt bris från havet, pikant bitterhet från sensommarens citrusfrukter och den friska, rena kvällsluften. 

Perfume Sucks – Blue EdP
Blue EdP är en djupdykande aqua-fräsch komposition, som att vara på semester. Frisk calone bär havsbrisen medan sandelträ, svarta vinbär och kardemumma ger ett djup. Och så förstås: en touch av hotelltvål och solkräm.

BDK Parfums

Grapefrukt, Havssalt, Ambroxan

Perfume Sucks

Sandelträ, Calone, Hedione
Mallorca

På ön Mallorca hittar du den perfekta blandningen av förtrollande natur, kulturhistoriska sevärdheter och utsökta måltider. Ta en vandring på ön på förmiddagen innan solen är högst upp på himlen, för att sedan lata dig på en båt som vilsamt guppar på det turkosa havet resten av dagen innan middagen.

Histoires de Parfums – 1804 EdP
I Paris 1804 föds Aurore Dupin, mer känd under författarpseudonymen George Sand. Som tidig kvinnorättskämpe och författare stod hon upp för jämställdhet, förespråkade passion och kämpade mot konservativa fördomar. Med 1804 låter skaparen Gérard Ghislain nutida arvtagerskor till George Sand återuppleva hennes passion och generositet genom delikata jasminblommor, söt ananas och dova noter av patchouli.

James Heeley – Cardinal EdP
Rökelse och nytvättade stärkta linnetyg. En dimma av mystik omfamnar tystnaden. Cardinal EdP är en kontemporär konstellation med både ljus och mörker, oskuld och mystik. Rentvättade noter balanseras med vetiver, patchouli och rosépeppar.

James Heeley – Coccobello EdP
Ultimata doften av semester. Eller – en cocktail av kokos, palmer och salta stänk, på en rooftop i city? Coccobello är sommarens alla stunder fångad i en flaska. 

Histoires de Parfums

Patchouli, Vanilj, Ananas

James Heeley

Rosépeppar, Olibanum, Vetiver