Vi på Sniph: Ebba

Publicerad March 9, 2021

Har du någonsin undrat vilka som jobbar på Sniphkontoret (när vi inte har hemmakontor, som nu) och väljer ut, packar och delar alla utsökta dofter som du får upptäcka? Lär känna oss i Sniphteamet lite närmare…

Ebba! Berätta, vad är din roll hos Sniph?
Jag började på Customer Service, men har precis gått över till att arbeta med vårt logistikteam. Utvecklande och roligt att varje dag få jobba med produkten “Sniph” och hur det går till, hela vägen från parfymör till att landa som en 8 ml-doft i alla kunders brevlådor.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla fantastiska ‘möten’ med Sniphkunder, historierna människor delar om deras upplevelse och känslor kring en parfym! Kollegorna; kunniga, utmanande, inspirerande, kompetenta, snygga kvinnor med skinn på näsan.

Vad betyder det att vara kvinna för dig?
Att jag får lov att vara kvinna, få göra saker som anses “kvinnliga” som att vara en varm, omtänksam person, måla naglarna och bära kjol (eller inte bära kjol) utan att jag blir ifrågasatt eller dömd på grund av det. Jag tänker ofta att jag har ett ansvar att jobba mot tabun och strukturer kring vad som normativt anses vara kvinnligt, det gynnar mig och mina medmänniskor i längden.

Vem inspirerar dig?
Jag läser Brief Answers to the Big Questions av Stephen Hawking, där jag verkligen blir inspirerad till att tänka mer… och större och öppna upp sinnet till att ens försöka förstå hur vissa saker ÄR på ett visst sätt. För min del är det väldigt skönt att läsa och försöka förstå något så abstrakt, och bara sjunka ner i hur allt (allt som i ja, universum) startade och vad som fanns innan något annat fanns.

Vad betyder det att “dofta som en kvinna” för dig?
Jag byter parfym varje dag, och gjorde även det innan jag började arbeta på Sniph. Att dofta kvinna för mig är allt mellan Bois Du Portugal från Creed, till Hamaca från 27 87, till att njuta av något mer floralt som Les Fleurs från Maya Njie. Doft återskapar minnen och varje gång jag känner en pust av Chanel No. 5 tänker jag på min gamla chef. Hon bar alltid den, så jag sträcker på mig och tänker “Världen, här kommer jag”.

Och slutligen, vilken är din favoritdoft just nu?
Jag skulle nog säga en ny favorit bland Sniphs parfymhyllor, nämligen 1.2 L’Ouïe från Pentalogies. Om du inte har hunnit kika på den kan jag verkligen tipsa om den!

Shoppa Ebbas favoriter

To the Fairest

Bergamott, Kryddnejlika