Så kickstartar du hösten

Publicerad August 24, 2021

Efter sommarens mer avslappnade inställning kan det kännas som en stor utmaning att återigen anpassa dig efter höstens mer krävande schema. Nya rutiner, nya åtaganden, kanske ett nytt projekt som ska sättas igång? Då gäller det att ha en organiserad och njutningsfull omgivning där du kan ladda energi och hitta ny inspiration.

För att ge dig själv de bästa förutsättningarna och en känsla av kontroll över allt som denna nystart innebär vill vi därför ge dig 5 tips på hur du kickstartar din höst på bästa sätt!

1. Fokusera på en sak i taget

När du har mycket på att göra-listan kan det lätt bli så att du försöker göra fem saker samtidigt och plötsligt har dagen gått utan att en enda sak har strukits. Försök istället att fokusera helhjärtat på ett område och var fullt närvarande i det tills det är avslutat. Tro det eller ej, det är faktiskt mer effektivt!

2. Låt varje sak i hemmet ha sin plats

Under sommaren är det många saker som ska fram varje dag: solkrämer, kepsar, baddräkter, tidningar… För att skapa ett harmoniskt hem gäller det att inför hösten rensa ut alla de sakerna som kan få gå vidare till ett annat hem (eller till soptippen). De saker som blir kvar förtjänar sina egna platser, så att du alltid vet var de finns och så att det blir snäppet lättare att plocka undan när du är klar med att använda just den saken.

3. Öppna upp dina fönster varje morgon

Efter en hel natts sömn behöver både du och ditt hem få in frisk luft som rensar tankarna och sätter en fräsch ton på starten av en ny dag. Låt luften cirkulera i dina rum i någon minut och passa på att ta några djupa andetag med syrerik luft du med. Kanske avslutar du med att unna dig några sprut av en härlig rumsdoft?

4. Starta en ny rutin som bara är för dig

Vi vet hur lockande det kan vara att fylla höstens kalender med svettiga träningspass, trevliga middagar och nya jobbprojekt. Allt detta är toppen, men glöm inte sommarens lata dagar där du gjorde precis vad du ville utan dåligt samvete eller mer press på nästa dag. Starta en omtänksam rutin som endast är till för dig där du kan vila och tanka när energinivån börjar dala. En daglig morgonpromenad, en stund med dagboken på kvällen eller en meditation på lunchrasten.

5. Doftsätt din höst

Vi kan inte göra en lista utan att nämna dofternas magiska förmåga att på nolltid höja stämningen och förgylla ett ögonblick. Använd dig av doft för att sätta färg på din höst, både i hemmet, på jobbet och på mysiga middagar med nära och kära. Vi brukar säga att det finns en doft för varje tillfälle och humör, så våga utforska doftnoter du tidigare inte provat! Kanske leder dofterna dig till nya spännande möten och äventyr…