Parfym för alla sinnen

Publicerad March 17, 2021

Hur ofta låter du dina sinnen styra? Utforskar njutningen av att låta dig ledas på en inre resa genom smaker, visioner eller läten som får det att kittlas ända ut i fingertopparna? 

Pentalogies är parfymhuset som fångar sinnenas ombytliga karaktärer och studerar dem genom dofternas lins. Genom den första kollektionen, L’Etude, får vi upptäcka fem parfymer som fokuserar på deras respektive organ och tillsammans bildar ett pentagram. Örat, ögat, huden, munnen och näsan har fått sina egna unika doft-tolkningar, som avslöjar ett fascinerande universum efter ett annat.

Till denna lansering har vi valt ut våra två parfymfavoriter från Pentalogies: L’Ouïe och Le Goût. L’Ouïe betyder hörsel på franska och kopplar ihop näsa och öra för att tvärkoppla sinnena. Det rytmiska ljudet av saltvatten som rinner längs skimrande trä, översatt till doft. Le Goût är de franska ordet för smak och kanske är det just genom munnens utforskande av existensen som vi kan förstå mer av oss själva? Läskande söta svarta vinbär, kryddig saffran och de afrodisiaka ackord av tonkaböna.

Grundaren Dorothée Duret ser sitt parfymhus som en plats av utforskande, en balans mellan närvaro och iakttagelse. Sinnena är båda grunden och byggstenarna till dessa doftskapelser, som ger Dorothée utrymme att kartlägga allt som stimulerar de egna sinnena och deras influenser. Näsan bakom parfymerna är Clémentine Humeau. Hennes självständighet, känslighet och dyrkan av ord resonerar med Dotohées vision för känslostyrda Pentalogies, och tillsammans skapar de doftmagi.

Låt sinnena leda dig.

Upptäck Pentalogies