Parfymmisstagen du aldrig får göra på en första dejt (och hur du undviker dem)

Publicerad May 5, 2022

Ni har bestämt både plats och tid, och du har precis valt ut den perfekta outfiten som du känner dig bekväm, självsäker och lite extra härlig i. Men så kommer det allra viktigaste valet – hur ska du dofta?

Att doft är starkt kopplat till attraktion är ingen nyhet men ändå är det så svårt att välja ut den perfekta parfymen till den första dejten. Du vill känna dig som dig själv samtidigt som du vill göra det allra bästa intrycket på vad som skulle kunna vara din drömpartner. Så hur gör du? Oroa dig inte, vi har samlat de allra viktigaste parfymmisstagen du aldrig får göra på en första dejt och hur du undviker dem.

  1. Välja parfym efter vad du tror att den andra kommer att gilla

Utgå från vad DU gillar, så att du känner dig helt bekväm. Det är så lätt att börja fundera på vad du tror att din dejt kanske gillar, något flirtigt och sött eller något imponerande komplext. Men det sista du vill är att inte känna dig som dig själv.

  1. Ta på dig för mycket parfym

Vi förstår, du vill dofta gott. Men för mycket av det goda blir sällan bra. Ta därför på dig en lagom mängd med parfym och fyll på under kvällen ifall du upplever att doften avtar (våra smarta 8 ml-flaskor passar perfekt i fickan eller väskan). 

  1. Välja samma parfym du har på jobbet

Det kanske inte är på första dejten som du även vill testa en ny parfym för första gången, men vi vill ändå uppmuntra dig till att välja något annat än den doft du redan associerar med deadlines och professionalitet. Visa en annan sida av dig själv och skapa nya minnen!

  1. Välja parfymen du bar med ditt ex

Visste du att doftsinnet är det sinne som är allra viktigast när det kommer till att skapa och frambringa minnen? Därför rekommenderar vi att hoppa över den parfym som bär på alla minnen från din tidigare relation. Låt din doft symbolisera din öppenhet för att skapa nya fantastiska minnen!

  1. Att inte bära någon parfym alls

Detta är för oss såklart helt främmande, men om du någonsin står inför valet av att ha eller inte ha parfym så vill vi återigen påminna dig om den fantastiska kraften som ditt luktsinne besitter. Att skapa nya minnen, att väcka åtrå och attraktion samt att höja ditt självförtroende. Låt din dejt bli hänförd av din utsökta doft och inte kunna motstå att boka en andra dejt.

Oemotståndliga parfymer för henne

Välj någon av dessa utsökta parfymer för att göra det allra bästa intrycket på din dejt.

Oemotståndliga dofter för honom

Välj någon av dessa parfymer för att få henne att luta sig lite närmare över bordet...

Room 1015

Grapefrukt, Cannabis, Kashmirträ

(231)

BSX EdP

Optico Profumo

Blyertspenna, Ånga, Ren luft
Parfym kan vara svårt men vi gör det enkelt

Sniph är en upptäckartjänst för doft och parfym där din njutning står i fokus. Utforska utvalda parfymer från exklusiva märken eller ta hjälp av vår doftguide för att hitta rätt, igen och igen.

Till doftguiden