Parfymmärken som tar dig på en resa (utan att lämna hemmet)

Publicerad May 8, 2020

Vi tror att varje doft är en resa till olika platser, minnen, tillfällen. Vissa parfymmärken gör det till deras mål att ta dig en resa till de bäst utnämnda destinationerna över hela världen.
Nu är det rätt om tiden: när vi tillfälligt är begränsade att resa utomlands kan vi åtminstone återuppleva fina minnen från tidigare resor med parfymer. Eller bli inspirerad att upptäcka nya dolda juveler när begränsningarna är över. Ingen biljett behövs: andas bara in doften, koppla av och njut av din doftresa.

Låt dessa parfymhus ta dig med på en riktig resa!

Gallivant

Gallivant

Gallivant är ett indie-parfymhus från London, grundat och skapat av Nick Steward. Med namnet bokstavligen översatt till “att gå runt från en plats till en annan i jakten på nöje eller underhållning” handlar varumärket om nöjen i stadsutforskning.

Alla unisex Eau de Parfums är inspirerade av den lugna atmosfären från de coolaste, mest kreativa destinationerna för storstadsresor. Är du Berlin, Tokyo, Los Angeles, London eller kanske Tel Aviv som person? Prova dessa dofter och hitta ditt svar!

P.S. Alla Gallivant flaskor är tillverkade i ett resevänligt 30 ml-format. Perfekt för att smyga in i väskan eller handbagaget, eller hur?

UPPTÄCK GALLIVANT


Berdoues

Peng Lai by Berdoues

Familjen Berdoues var passionerad kring parfym och kosmetika, samt skapade sitt varumärke 1902. Sedan dess har denna passion gått vidare genom fyra generationer. Och idag, styrd av kreativiteten hos Sophie Berdoues, den fjärde generationen av familjen, är Berdoues välkänd för sin reseinspirerade Collection Grands Crus.

Varje parfym från Grand Crus Collection uttrycker en världsdel och erbjuder en unik tolkning av dess doftidentitet.

Målet är att återskapa kärnan av ett land med parfym som verktyg. Doftexperiment utförs med lokala ingredienser används för att säkerställa den mest autentiska upplevelser. Från afrikansk öken till stränder i Kina – hitta din exotiska kryssningsdestination. En perfekt kompanjon för en minnesvärd sommar.

UPPTÄCK BERDOUES


Une Nuit Nomade

Suma Oriental by Une Nuit Nomade

Une Nuit Nomade – Memory Motel EdP

Philippe Solas skapade Une Nuit Nomade för att elegant väcka din önskan att vandra mellan kontinenter, på jakt efter fascinerande och hisnande destinationer. Varje doft är en inbjudan till en rörelserik resa där varje tum av din hud blir en ny gräns, en ny känsla. Enligt det bohemiska varumärkets filosofi (typiskt fransmän!) förblir resande en konst. Att föreställa sig andra länder, kliva in i det okända, att lämna vardagen och återvända berikad av en ovärderlig upplevelse.

Vill du uppfylla din resefantasi till Indonesien, Oman eller följa Andy Warhols resa runt Amerika? Välj din doft och låt den vägleda dina sinnen.

UPPTÄCK UNE NUIT NOMADE


MEMO PARIS

Memo Paris

Memo Paris grundades 2007 av Clara Molloy och hennes man John. De ser doft som en resa som smider sin identitet kring magiska destinationer och potenta råvaror. Denna önskan att resa till avlägsna platser speglar själva det grundande paret: hon är den parisisk-katalanska poeten och han är den sportiga, irländska resenären.

Genom varje samling ritar Memo kartan över en sensorisk värld som ger lite kärlek till unika platser runt både Fjärran Östern och det nära och gemensamma Väst. Memos motto: “Resan är destinationen”. Och vi kan inte vara mer överens.

UPPTÄCK MEMO PARIS

Gallivant - London

I detta äventyr är vi i Gallivants hemstad. Kontrasterna som bidrar till Londons storhet finns i parfymen. Skönheten hos rosorna i de privata trädgårdarna möter patchoulin på marknaden. Läder och spets trängs på Circle Line. Parfymen fortsätter utvecklas och sträcka sig utåt, precis som staden.

Berdoues - Azur Riviera

Azur Riviera är drömmiga, salta stänk av sommaren - akvatisk och så beroendeframkallande. Apelsinblomma och jasmin förs ut av den behagliga brisen från kusten. Även om detta kan vara den perfekta semesterdoften, är den uppfriskande och sensuell året runt.

Une Nuit Nomade - Memory Motel

Memory Motel är en rastlös och delvis snobbig delvis halv-dekadent rocksensation. Ta den långt ner i lungorna och bli skickad till Andy Warhol's kitschiga och omåttligt fascinerande mansion i Hamptons där Rolling Stones skrev den kända rockballaden som doftens namn hämtats från. Robust tobak i kreativt tumult av vanilj, nejlika och patchouli.

MEMO Paris - Marfa

Ett doftande intryck dedikerat till Marfa, staden i den höga öknen i västra Texas. Ett ovanligt motiv av doft för ett nischparfymhus kan tyckas - men detta har gått och blivit märkets storsäljare. Doften byggs upp runt sensuell tuberos, omgiven av apelsinblomma och mjuk mysk. Mysterium och oändlighet som är dold från din blick. En Westernfilm i slowmotion. Marfa är livets berättelse.