Parfymmärken som tar dig på en resa (utan att lämna hemmet)

Publicerad May 8, 2020

Vi tror att varje doft är en resa till olika platser, minnen, tillfällen. Vissa parfymmärken gör det till deras mål att ta dig en resa till de bäst utnämnda destinationerna över hela världen.
Nu är det rätt om tiden: när vi tillfälligt är begränsade att resa utomlands kan vi åtminstone återuppleva fina minnen från tidigare resor med parfymer. Eller bli inspirerad att upptäcka nya dolda juveler när begränsningarna är över. Ingen biljett behövs: andas bara in doften, koppla av och njut av din doftresa.

Låt dessa parfymhus ta dig med på en riktig resa!

Gallivant

Gallivant är ett indie-parfymhus från London, grundat och skapat av Nick Steward. Med namnet bokstavligen översatt till "att gå runt från en plats till en annan i jakten på nöje eller underhållning" handlar varumärket om nöjen i stadsutforskning. Alla unisex Eau de Parfums är inspirerade av den lugna atmosfären från de coolaste, mest kreativa destinationerna för storstadsresor. Är du Berlin, Tokyo, Los Angeles, London eller kanske Tel Aviv som person? Prova dessa dofter och hitta ditt svar! P.S. Alla Gallivant flaskor är tillverkade i ett resevänligt 30 ml-format. Perfekt för att smyga in i väskan eller handbagaget, eller hur?

UPPTÄCK GALLIVANT
Berdoues

Familjen Berdoues var passionerad kring parfym och kosmetika, samt skapade sitt varumärke 1902. Sedan dess har denna passion gått vidare genom fyra generationer. Och idag, styrd av kreativiteten hos Sophie Berdoues, den fjärde generationen av familjen, är Berdoues välkänd för sin reseinspirerade Collection Grands Crus. Varje parfym från Grand Crus Collection uttrycker en världsdel och erbjuder en unik tolkning av dess doftidentitet. Målet är att återskapa kärnan av ett land med parfym som verktyg. Doftexperiment utförs med lokala ingredienser används för att säkerställa den mest autentiska upplevelser. Från afrikansk öken till stränder i Kina - hitta din exotiska kryssningsdestination. En perfekt kompanjon för en minnesvärd sommar.

UPPTÄCK BERDOUES
Une Nuit Nomade

Philippe Solas skapade Une Nuit Nomade för att elegant väcka din önskan att vandra mellan kontinenter, på jakt efter fascinerande och hisnande destinationer. Varje doft är en inbjudan till en rörelserik resa där varje tum av din hud blir en ny gräns, en ny känsla. Enligt det bohemiska varumärkets filosofi (typiskt fransmän!) förblir resande en konst. Att föreställa sig andra länder, kliva in i det okända, att lämna vardagen och återvända berikad av en ovärderlig upplevelse. Vill du uppfylla din resefantasi till Indonesien, Oman eller följa Andy Warhols resa runt Amerika? Välj din doft och låt den vägleda dina sinnen.

UPPTÄCK UNE NUIT NOMADE
MEMO Paris

Memo Paris grundades 2007 av Clara Molloy och hennes man John. De ser doft som en resa som smider sin identitet kring magiska destinationer och potenta råvaror. Denna önskan att resa till avlägsna platser speglar själva det grundande paret: hon är den parisisk-katalanska poeten och han är den sportiga, irländska resenären. Genom varje samling ritar Memo kartan över en sensorisk värld som ger lite kärlek till unika platser runt både Fjärran Östern och det nära och gemensamma Väst. Memos motto: "Resan är destinationen". Och vi kan inte vara mer överens.

UPPTÄCK MEMO PARIS

Gallivant

Gurka, Läder, Violblad

Parfums Berdoues

Apelsinblomma, Jasmin, Saltvatten

Une Nuit Nomade

Patchouli, Tobak, Nejlika

MEMO Paris

Tuberos, Vanilj, Ylang Ylang