Parfymhelg: Sveriges dofter

Publicerad July 17, 2020

Varma dofter av skog och mjuk mossa, trästugor och ett kallt hav, förtroendeingivande aromer av kryddor från bageriet på hörnet… Den rena svenska luften är fylld av vitala vackra dofter. Våra doftexperter har valt ut unika parfymer från svenska nischmärken som har fångat det paradoxalt varma nordiska känslan helt perfekt.

Prova och se.

Maya Njie

Lugna Sverige, hektiska London och de färgstarka kontrasterna av Västafrika - vad har de gemensamt? Vårt svar är Maya Njie. Sedan Maya startade sitt parfymmärke 2016 har hon fortsatt experimentera med råvaror, inte-så-vanliga kombinationer av ingredienser samt olika återvinningsmöjligheter. Exempelvis kan du lämna tillbaka dina tomma parfymflaskor och få de återfyllda till ett rabatterat pris. Just nu är denna självlärda (och fantastiskt talangfulla) parfymör baserad i London, men hennes kreationer har kvar sina rötter i personliga minnen från hennes svenska barndom blandat med hennes Västafrikanska ursprung. Sentimentalt och underbart.

Uptäck Maya Njie

Sniph recommends:

Maya Njie

Kokos, Sandelträ, Ananas

Maya Njie

Kardemumma, Vanilj, Amber

Maya Njie

Tobak, Vetiver, Kanel
SG 79 STHLM

Ren och avskalad skandinavisk design är uppskattat över hela världen. Det nischade Stockholmsmärket SG70 | STHLM är skandinavisk design i parfymform: näsorna bakom skapar dofter inspirerade av svartvit fotokonst. Alla bilder speglar olika delar av Stockholm and avbildar olika nyanser av huvudstaden. Vad doftar parkerna, bostadshusen eller tunnelbanan som? Prova parfymerna från SG79 | STHLM för att ta reda på det.

Uptäck SG 79 STHLM

Sniph recommends:

SG79 STHLM - Nº16

Varje svensk har en liten gottegris inom sig. Och No.16 är den perfekta symbolen för allt sött och gott. Karamell, mandel, kola och vanilj såklart - en riktig fest som tillfredsställer ditt sockerbehov.

199 SEK (8 ML)

SG79 | STHLM

Kryddnejlika, Amber, Rökelse
Odorem Mundi

De flesta svenska varumärkena bryr sig om naturen och hållbarhet. Indiemärket Odorem Mundi (latin för “världens doft”) är det perfekta exemplet på ekologisk parfym med sofistikerade, lite-mer-ovanliga parfymoljor. Dennis och Anders, grundare av Odorem Mundi, letade efter ekologiska herrparfymer till sig själva, för ett bättre alternativ till de syntetiska parfymerna på marknaden. Och när inget kunde tillfredsställa de helt och hållet beslutade de sig för att skapa sina egna parfymer. Så skapades de perfekt skräddarsydda ekologiska dofterna hos Odorem Mundi.

Uptäck Odorem Mundi

Sniph recommends:

Odorem Mundi - Crude

Crude är en blandning av de två första signaturdofterna som skapades av Odorem Mundi, och är en frisk men intensiv parfym med en droppe lilja som tillsammans skapar en perfekt parfym för dagtid. Något du kan bära på kontoret med en styv vit skjorta, eller under en lunchdejt på en varm sommardag.

199 SEK (8 ML)

Odorem Mundi

Citrus, Iris, Vanilj
Fortsätt upptäcka nya dofter varje månad! Fri frakt, ingen bindningstid. 159 KR / mån.

PRENUMERERA NU