Parfymhelg: De trendigaste parfymmärkena från italien som du bör känna till

Publicerad July 11, 2020

Italien… bara namnet smakar som varma nätter, söta apelsiner, blommande Neroli och färgstark Aperol Spritz. Bellissimo.

Även om din resa till soliga Italien är uppskjutet till nästa år kan du fortfarande njuta av den fylliga doften av semester i Italien. Allt du behöver är rätt parfym. Denna helg har Sniphs doftexperter valt ut de bästa nischparfymerna från Italien.

Vi kan garantera att du finner den tillbakalutade Medelhavsattityden i varje flaska!

Calé Fragranze d'Autore

Musik och dofter - vad har de gemensamt? Skaparen av det italienska parfymmärket Calé Fragranze d’Autore, Dr. Silvio Levi, vet svaret. Varje parfym av Calé kommer med ett tillhörande soundtrack som du även kan lyssna på på märkets hemsida för att förstå varje doft på en djupare nivå. Varje flaska med rött band innehåller även en filosofisk fabel om de olika nyanserna av människan och naturen.

Upptäck Calé Fragranze d'Autore

Calé Fragranze d'Autore

Ambra, Mynta, Havssalt

Calé Fragranze d'Autore

Äpple, Cederträ, Lime
Optico Profumo

Har du en svaghet för doft och ett öga för vackra parfymflaskor? Missa då inte chansen att lägga till en avant-gardeflaska från Optico Profumo till din parfymsamling! Den unika designen är inspirerad av de optiska illusioner som styrde mode- och konstscenen på 60-talet. Och dofterna är precis lika hedonistiska som 60-talet i all sin glans: detta parfymmärke serverar gourmanddofter med sann italiensk generositet. Sniffa och se.

Upptäck Optico Profumo

Optico Profumo

Kashmirträ, Mysk, Kaffeböna
Extrait d'Atelier

Chiara Ronzani är en karismatisk italienare från norra Italien med ett par skarpa glasögon som också råkar vara grundaren av parfymhuset Extrait d’Atelier. Hennes dofter hyllar olika hantverkstraditioner - varje doft är ett vackert porträtt av ett visst yrke. Vet du vilka olika dofter som varje dag omfamnar italienska klädskapare, keramiker eller trädgårdmästare? Prova parfymerna från Extrait d’Atelier och hitta svaret.

Upptäck Extrait d'Atelier

Alltid hos Sniph

  • 100% autentiska parfymer från exklusiva parfymhus, handplockade av våra doftexperter
  • Fri frakt inom Sverige och UK, med leverans ända fram till dörren för de flesta beställningar
  • Få hem en ny personligt utvald parfym varje månad i en 8ml-flaska, helt utan bindningstid