Parfymhelg: De trendigaste parfymmärkena från italien som du bör känna till

Publicerad July 11, 2020

Italien… bara namnet smakar som varma nätter, söta apelsiner, blommande Neroli och färgstark Aperol Spritz. Bellissimo.

Även om din resa till soliga Italien är uppskjutet till nästa år kan du fortfarande njuta av den fylliga doften av semester i Italien. Allt du behöver är rätt parfym. Denna helg har Sniphs doftexperter valt ut de bästa nischparfymerna från Italien.

Vi kan garantera att du finner den tillbakalutade Medelhavsattityden i varje flaska!

Calé Fragranze d'Autore

Musik och dofter - vad har de gemensamt? Skaparen av det italienska parfymmärket Calé Fragranze d’Autore, Dr. Silvio Levi, vet svaret. Varje parfym av Calé kommer med ett tillhörande soundtrack som du även kan lyssna på på märkets hemsida för att förstå varje doft på en djupare nivå. Varje flaska med rött band innehåller även en filosofisk fabel om de olika nyanserna av människan och naturen.

Upptäck Calé Fragranze d'Autore
Calé - Dolce Riso

Dolce Riso skildrar den poetiska byggstenen av orientalisk kultur – ris. Med en fräsch öppning av äpple, lime och malört kretsar doften kring mjuka noter av ris, sädesslag och rispapper, täckandes en silkeslen vaniljbas. En doftdikt om delad harmoni, som förbigår gränser och ursprung.

199 SEK (8 ML)

Calé - Sottosopra

Sottosopra tar dig på en resa där du halvvägs inser att du befinner dig upp-och-ned, och genast återfinner du dig på startlinjen igen. En doftresa likt en berg-och-dal-bana, som tar avstamp i grön mynta och bergamot, vilket får dig att häpna, ökar hastigheten med en oväntad fruktighet i form av jordgubb och plommon.

199 SEK (8 ML)

Calé - Assolo

Assolo handlar om individualisten som är orädd att kliva fram och sjunga sin egen låt – solo. Klart, livfullt och uppfriskande spontant. Först piggar den upp med noter av krispigt grönt äpple och lime för att landa tryggt i trä-blommig harmoni av sandel och ringblommor.

199 SEK (8ML)

Optico Profumo

Har du en svaghet för doft och ett öga för vackra parfymflaskor? Missa då inte chansen att lägga till en avant-gardeflaska från Optico Profumo till din parfymsamling! Den unika designen är inspirerad av de optiska illusioner som styrde mode- och konstscenen på 60-talet. Och dofterna är precis lika hedonistiska som 60-talet i all sin glans: detta parfymmärke serverar gourmanddofter med sann italiensk generositet. Sniffa och se.

Upptäck Optico Profumo
Optico Profumo - Optico.cr

Optico.cr (domänen för Costa Rica) skapades med fokus på vad Costa Rica gör bäst - kaffe förstås! Optico.cr är en perfekt avvägd harmoni av den många viktigaste drycken. Omöjligt att leva utan, i alla avseenden.

199 SEK (8 ML)

Optico Profumo - Optico.re

Nicola Bianchi, näsan bakom märkets fyra dofter, skapade den söta mixen av vanilj, socker och tonkaböna. Självklar kombo när Optico.re hade den franska ön Réunion och dess socker- och vaniljodlingar som inspiration.

199 SEK (8 ML)

Extrait d'Atelier

Chiara Ronzani är en karismatisk italienare från norra Italien med ett par skarpa glasögon som också råkar vara grundaren av parfymhuset Extrait d’Atelier. Hennes dofter hyllar olika hantverkstraditioner - varje doft är ett vackert porträtt av ett visst yrke. Vet du vilka olika dofter som varje dag omfamnar italienska klädskapare, keramiker eller trädgårdmästare? Prova parfymerna från Extrait d’Atelier och hitta svaret.

Upptäck Extrait d'Atelier
Extrait d'Atelier - Maître Couturier

En parfym som hyllar skräddartraditionen, som fortfarande spelar en stor roll i många italienares liv. Maître Couturier syr ihop dofterna av lätt siden och dyr ull, strykjärnsånga och mjuk lavendelkologne - din nya doftkostym är färdig. Perfekt skräddarsydd just för dig.

199 SEK (8 ML)

Extrait d'Atelier - Maître Jardinier

Maître Jardinier är en labyrint av grönska, där vägen är dold av skarpa svängar och återvändsgränder. Den nyklippta häcken doftar friskt, medan solen och söt citrus mjukar upp. Blommorna slår ut i den fuktiga myllan. I bakgrunden står cypresser på vakt. Den klassiska yrken.

199 SEK (8 ML)

Alltid hos Sniph

  • 100% autentiska parfymer från exklusiva parfymhus, handplockade av våra doftexperter

  • Fri frakt inom Sverige och UK, med leverans ända fram till dörren för de flesta beställningar

  • Få hem en ny personligt utvald parfym varje månad i en 8ml-flaska, helt utan bindningstid