Parfymens bäst före datum: en myt eller verklighet?

Publicerad October 3, 2023

Det är en vanlig missuppfattning att parfymer skulle ha ett “bäst före”-datum precis som matvaror har. Parfymer blir inte dåliga över tid – men de förändras.

Parfym håller i åratal

Parfymer har inget officiellt utgångsdatum, eftersom de innehåller alkohol där bakterier inte trivs. Det betyder dock inte att de kommer att lukta likadant för evigt. Det är möjligt att olika doftnoter avtar i intensitet över tid, vilket då kan förändra parfymens övergripande doftprofil.

Har du en parfymflaska som bara står och samlar damm på badrumshyllan? Har den stått orörd i över ett år? Då är det kanske dags att inse att den inte är rätt för dig. Hos Sniph tror vi på att älska varje doft vi bär.

På Sniph lever vi nämligen efter filosofin att varje parfym är en förlängning av oss själva – en del av vår personlighet och vårt humör. Att köpa parfymer som vi inte älskar är både en belastning för plånboken och planeten.

Sniph - Sveriges mest älskade dofttjänst

Tack vare Sniph, kan kunder nu uppleva 12 dofter per år till samma pris som en helflaska, utvalda av doftexperter vilket gör att du slipper huvudvärken av att leta efter nya parfymer i butik, och risken av att välja fel doft som står och dammar i badrumshyllan, år efter år.

Prenumerera på parfym

Hur du förlänger livslängden på dina parfymer

För att maximera hållbarheten rekommenderar vi på Sniph att du förvarar parfymflaskan på en sval och mörk plats. Förvaring i direkt solljus och värme kan påskynda nedbrytningen av doftnoter, vilket kan förändra parfymens doft över tid.

Så, istället för att ställa dina parfymer på badrumshyllan eller i ett soligt fönster, varför inte hitta en sval, mörk plats i ditt hem där de kan förvaras? Förvaring är viktigt för att behålla dofternas kvalitet och förlänga livslängden på dina parfymer.

Parfym bäst före datum, förläng din parfyms livslängd med Sniphs etui.

Förvara din parfym i Sniphs Etui

Ett enkelt sätt att förvara din parfym och förlänga dess livslängd är att använda Sniphs Etui. Praktiskt och stilfullt är etuiet designat för att hålla tätt och för att skydda din parfym från både ljus och värme som ju är två av de största fienderna till parfymers hållbarhet.

Sniphs Etui är inte bara funktionellt, det är också elegant och kompakt, vilket gör det perfekt för att ta med din parfym på resan eller bara för att ha till hands i din väska eller ficka. Dess mörka interiör säkerställer att din parfym förblir skyddad från skadligt ljus, vilket hjälper till att bevara doftens intensitet och komplexitet över tid.

Så, om du vill att din parfym ska hålla längre och lukta lika fantastisk som den dag du fick den – förvara den i ditt etui. Ett litet steg för dig, men desto större för din parfymupplevelse!

För dig som är fascineras av gamla parfymer:
Världens äldsta parfym?

Sammanfattningsvis kan vi väl ändå konstatera att parfymer inte har ett officiellt utgångsdatum men att deras doft kan förändras över tid. För att maximera hållbarheten på dina parfymer, rekommenderar vi på Sniph att du förvarar dem på en sval, mörk plats och undviker direkt solljus och värme. Sniphs Etui är ett utmärkt alternativ för att skydda din parfym och förlänga dess livslängd.

Upptäck nya dofter med Sniph

Med Sniphs prenumerationstjänst behöver du aldrig oroa dig för att din parfym ska bli gammal innan du haft chansen att använda den. Varje månad skickar vi en ny parfym, en handplockad doft direkt till din brevlåda. Detta ger dig möjligheten att upptäcka och utforska nya dofter utan att behöva köpa en hel flaska – både kul och hållbart om du frågar oss.

Så, om du är redo att dyka in i världen av nischparfymer och upptäcka nya dofter, varför inte börja din resa med Sniph idag? Klicka här för att utforska vårt utbud av parfymer.