Nyanser av lila

Publicerad February 18, 2021

En doft som de allra flesta kan urskilja med förbundna ögon är den ljuva doften av lavendel. Med över 30 olika doftprofiler är denna blomma en riktigt ombytlig karaktär, som används lika mycket för dam- som för herrparfym. Den mest vanliga kopplingen är antagligen till de franska lavendelfälten som löper ned mot Medelhavet, men visste du att blomman ursprungligen kommer från Indien? De antibakteriella egenskaperna har länge använts för att läka sår och desinficera kläder. Lavendel har i århundraden också varit en riktig bästsäljare inom rakvatten och parfym för överklassen, speciellt då för män.

Nu har lavendeln gjort comeback på parfymscenen och återfinns i ett flertal nylanserade favoriter hos Sniphs parfymhus. I juli förra året provade vi på något som aldrig tidigare hade gjorts, då vi skickade ut samma lavendeldoft till samtliga av våra prenumeranter. Doften är den förtrollande Haute Provence med inspiration från de lila fälten som sträcker sig som ett lapptäcke över Frankrikes södra del. Parfymen är fortfarande en av våra absoluta bästsäljare, så vi tänkte: varför inte tipsa om fler utsökta dofter med lavendel i rampljuset?

Tattoo Artist

Tattoo Artist utforskar konsten som ställs ut på den nakna kroppsduken. Cederträ lägger en bas för kreativa uttryck, doppade i bläcket av färgstark saffran, kardemumma och lavendel.

Köp nu
1725

Trollbunden från första sekund av en osynlig kraft, helt utan någon övertalning. En självklar komposition av aromatisk lavendel, mjuk mandel och fräsch anis.

Köp nu
Istanbul

Där öst möter väst finns en ljuvlig blandning av dofter från kryddmarknadens olika hörn. Kardemumma vackert inbundet i sandelträ med lavendel, vanilj och tonkaböna. Utsökt!

Köp nu