Savour – något unikt klätt i något bekant.

Publicerad May 4, 2023

I juni välkomnar vi det svenska parfym huset Savour till Sniph! Först ut i försommarsolen är dofterna “Mock Orange” och “Bee Mine” – två kreationer som båda fångar just sommaren: känslan av förväntan, nostalgi och av att sitta i skuggan och lyssna på bin som samlar nektar i äppelträdets krona.

För det är i naturen som Linda Landenberg, näsan bakom Savour, hämtar mycket av sin inspiration. “Det är där du hittar kontrasterna – det lockande och det melankoliska”, berättar hon. Hennes filosofi och livsstil grundar sig i att vara uppmärksam, nyfiken och närvarande i både det lilla och det stora – något som sammanfattas i namnet Savour, som betyder “att njuta av”. Med Savour arbetar hon med konceptet Doftgarderob™ – tanken att du som människa inte bara har ett uttryck, humör eller beteende – utan att du är flexibel, anpassar och lyfter olika egenskaper beroende på situation. Savour vill med sina dofter ge tillgång till verktyg som hjälper dig utforska och definiera dig själv.

Om Linda själv skulle vara en doft beskriver hon att den skulle vara karismatisk, med en stor dos integritet. Hennes bästa doftminnen är slånlav som representerar sensualitet och trygghet, en klipphäll som andas frihet och – som en kontrast till det – magen på dvärgtaxen Algot: “Den luktar som en blandning av bullar och kardemumma”.

När det kommer till sina doftkreationer lägger Linda stort fokus på vad varje enskilt projekt behöver. Hon tror att trender tenderar att överanvända vissa noter och glömma bort andra doftpärlor. Men vissa sinnesstämningar behöver just den där specifika noten, och alla har sina egna unika egenskaper – i sig själva och i relation till deras omgivning. “Jag jobbar som B2B-konsult och varje företag har en egen historia och vision vilket inspirerar mig i min strävan att skapa något unikt – klätt i något bekant”.

Och så kan man också sammanfatta Savour – det unika, med förnimmelser av det bekanta. Här finns en doft för alla dagar, oavsett humör, sinnesstämning eller uttryck. Savour väcker dina sinnen och ger dig chansen att uttrycka det som gör just dig unik!