Myter om parfymapplikation

Publicerad January 21, 2022

Spraya, sniffa och sedan leva lyckligt i alla sina dagar? Vi önskar att alla relationer med nya dofter kunde vara så underbart simpla, men det är inte alltid fullt så enkelt. Oroa dig inte, med rätt kunskap och lite (med betoning på lite) ansträngning kommer du bli ett proffs när det gäller parfymer. Vi tittar närmare på några myter om hur du applicerar parfym. Läs, lär och bli din egen doftexpert

1. Du kan gnugga sönder en doft

Falskt. Att gnugga kommer inte att “bryta ner molekylerna”. Om så var fallet skulle din doft förstöras när du tar på dig jackan. Molekyler - även de i dofter - är tåligare än så. Däremot behöver du inte gnugga alls. Spreja bara på din favoritparfym och stryk handlederna mot varandra. Att gnugga hårt kan göra så att de flyktigare toppnoterna dunstar snabbare, men det är allt. Din doft är inte trasig.

2. Mindre är oftast mer

Sant. Lita på oss. Att hälla hela parfymflaskan på dig själv kommer inte att göra att doften sitter längre. Vad som däremot kan hända är att din olfaktoriska aura kommer att få andra att överväldigas, inte övertygas. Parfymer är gjorda för att stanna på huden, så det finns ingen anledning att applicera i överflöd.

3. Det spelar ingen roll var du sprejar

Falskt. Coco Chanel sa att en kvinna borde applicera parfym på de ställen där hon vill bli kysst. Vi håller helhjärtat med! De bästa ställena att applicera parfym är på “pulspunkterna”, där huden värms upp snabbast. För att din doft ska sitta längre, applicera den bakom örat, på handleden, i knävecken och på halsen. Även i naveln!

4. Skaka, skaka, skaka!

Falskt. Skaka aldrig din parfym. Hantera den istället varsamt. Dofter är gjorda för att vara stilla. Om du skakar parfymen kan du orsaka luftturbulens - små bubblor formas i vätskan, vilket i slutändan kan påverka kvaliteten negativt. Så om du vill njuta av dina älskade dofter en lång tid framöver - snälla, skaka inte!

Maison Matine

Rosépeppar, Jasmin, Tonkaböna

Room 1015

Läder, Mimosa, Körsbär
5. Insmord hud håller doften kvar längre

Sant. “Parfym håller inte länge på torr hud”, säger parfymören Francis Kurkdjian. Precis på samma sätt som bra primer håller din makeup på plats i timmar, kan en body lotion som smörjs in innan du applicerar parfym hjälpt till att hålla kvar doften. Se till att din body lotion är doftfri (eller en kompletterande doft) för att inte krocka med din favoritparfym. Njut av en doft som sitter kvar länge!

Håll dig uppdaterad med det senaste från Sniph

Bli först med att ta del av spännande nyheter, tillskott i shoppen och våra experttips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!