Moderna afrodisiaka

Publicerad September 9, 2020

Människor har i tusentals år använt doft för att förbättra sina kärleksliv, långt innan ordet “parfym” ens fanns. Istället kallades det som framkallade de önskade romantiska känslorna för afrodisiakum, döpt efter den grekiska guden för kärlek och skönhet Afrodite. Hur lockande dessa doftande substanser egentligen var kan dock ifrågasättas då de kunde innehålla till exempel grodjuice och inälvor från valar.

Överraskande nog har modern forskning bekräftat existensen av substanser som framkallar romantiska eller sexuella känslor (afrodisiakum) och detta studeras även idag. Om du vill testa hur väl olika afrodisiakum fungerar i ditt liv vill vi utmana dig att testa genom att bära en av dessa dofter och se vad resultatet blir.

Lavendel

Blommans doft har bevisats vara både avslappnande och uppiggande, vilket är ett perfekt sätt att sätta stämningen. Prova Histoires des Parfums “1725” om du letar efter en inte så klassisk lavendeldoft med en twist. (Den är till och med inspirerad av kvinnotjusaren Casanova).

Histoires de Parfums

Vanilj, Lavendel, Mandel
Grapefrukt

Studier visar att kvinnor som bär dofter med grapefrukt antas vara sex år yngre än vad de egentligen är. Kanske inte ett afrodisiakum när man tänker efter, men fortfarande värt att testa!

A.N OTHER

Grapefrukt, Gin, Metalliska noter
Kanel

Forskare har upptäckt att doften av kanel förbättrade sexuell funktion hos åldrande hanråttor, vilket tyder på att det kan vara ett hjälpmedel för erektil dysfunktion. Vi menar inte att du ska dejta en åldrande råtta, men sensuella och kryddiga “Blomma Cult” av Room 1015 kommer hundra procent förbättra ditt humör och sätta ett leende på dina läppar. Dessutom är den inspirerad av 60-talets sexuella revolution!

(263)

902 EdP

Bon Parfumeur

Tobak, Kanel, Armagnac

Maya Njie

Tobak, Vetiver, Kanel
Lakrits

Doften av det kontroversiella godiset har bevisats öka upphetsningen hos män med 13 procent. Hundra procent värd att testa, speciellt om du dejtar i Sverige.