En unik doft för livets alla tillfällen

Publicerad November 10, 2020

I december 2018 korsades Margauxs och Sniphs vägar för första gången då Margaux delade sin dröm om att skapa fantastiska kroppsprodukter med den perfekta doften. Lisa Kjellqvist, produktutvecklingschef på Sniph, blev direkt sugen på att ta sig an arbetet bakom att skapa den perfekta doften för att passa livets alla tillfällen.

-Vi snappade även upp att det skulle vara en lätt doft som både män och kvinnor kan uppskatta, du ska kunna dela den med din kille, säger Lisa Kjellqvist.

Margaux var precis hemkommen från en resa som hade gett massor av inspiration och doftminnen, vilket blev en naturlig grund för doftreferensen. Hon visste att hon gillade bergmott, vilket skulle bli det första intrycket av doften. Intresset för att skapa en unik doft som passade både till body lotion och deodorant bidrog till att doftexperterna på Sniph snabbt dök upp på hennes radar.

– Vi snappade även upp att det skulle vara en lätt doft som både män och kvinnor kan uppskatta, du ska kunna dela den med din kille, säger Lisa Kjellqvist.

Processen blev lång då det var viktigt att testa sig fram till vad som verkligen fungerade. Bortom Margaux och Sniph kontaktades även en av de största parfymtillverkarna, samt en mindre parfymstudio i Paris. Sniph målade upp en bild om hur doften skulle kännas utifrån Margauxs beskrivning, där Maldiverna, unisex, dofta lätt och bergamott fanns med som referenser. Denna brief delades sedan med doftexperterna från Paris som var med och tog fram ett urval av dofter.

Det var inte “love at first sniph”

Efter en lång process av testande och beslutstagande stod det mellan två dofter. Den doft som slutligen blev vald fungerade bäst för de olika texturerna inom hudvårdslinjen (vilket är en utmaning) och kunde även stå för sig själv som en enastående parfym. Från början var det inte tänkt att doften skulle få bli en egen parfym, utan denna idé kom först när alla involverade till slut förälskade sig i doften. Margaux var fast besluten att Perfume X skulle erbjudas i en Sniphs klassiska 8 ml-flaska som gör det möjligt att ta med sig doften överallt oavsett tillfälle. Detta går hand i hand både med Margauxs egna livsstil och den tanke som Sniph är grundat på, att kunna utforska dofter utan att binda upp sig till en alltför dyr flaska som aldrig tar slut.

Doften som slutligen blev vald sticker ut på ett annorlunda sätt. Det är en unik doft med familjära inslag av sommar, barfotapromenader, sena kvällar, värme och skratt. Margaux är livlig och spontan, trygg och självsäker. Perfume X är din perfekta everyday-doft som passar var som helst, när som helst. Doften är subtil nog att hänga med när du nattar barn, på en superglammig fest, på en spännande dejt, och efter gymmet.

Perfume X by Margaux är din sista accessoar innan du går ut.