Liberté, égalité, féminité

Publicerad April 13, 2021

Den visionära mamman Chantal är en legend inom parfymeri med dofter som Opium för Yves Saint Lauren under sitt bälte. Den musikaliska dottern Alexandra startade sin karriär som rockstjärna och har nu hittat hem i dofternas värld. Tillsammans skapar denna dynamiska duo slående dofter som aldrig kompromissar. Möt Roos & Roos.

“Because a fragrance
belongs to the woman (or man)
who wears it.” 

Roos & Roos lanserades år 2014 av mor och dotter-duon och har sedan dess presenterat fjorton olika dofter tillsammans med näsan Fabrice Pellegrin. Deras manifesto baseras på parfymens förmåga att vävas in i individens identitet som en andra hud, en vattenstämpel, ett minne och en intim närvaro. Roos & Roos förmedlar en vågad självklarhet med noter som speglar både kvinnlighet och frihet – tolkade för olika personligheter.

Pale Blue Eyes

En hyllning till en av Alexandras favoritlåtar vid samma namn, som sjungs av Lou Reed från Velvet Underground. Doften är orientaliskt blommig med omfamnande friska noter av mandarin och svarta vinbär. Efter en stund framhävs en mer sofistikerad nyans av tuberos, sandelträ och cashmeran. En feminin urkraftsdoft för när du vill få din vilja igenom.

Shoppa nu
Nymphessence

Motsvarigheten till litteraturens Lolita, en vild skönhet som står självsäkert i sin blommiga mysk. Idén bakom doften var att kombinera en traditionell ljuvlighet med en mer otämjbar sida för att utmana den som känner doften att leka med traditionella normer. Frisk mandarin och utsökt magnolia gifter sig med en mer flyktig vit mysk, och snudd på maskulint cederträ. Perfekt för den som inte vill sättas i ett fack.

Shoppa nu
Sympathy For the Sun

En sann favorit sedan tidigare bland våra prenumeranter som hittar sin inspiration bland Rolling Stones och den soliga rivieran på 70-talet. Bar hud som värms upp av solens avslappnande strålar och sötsura stänk av mogna citrusfrukter i drinken. Från havet kommer vågor av jasmin, pion och salt mot dig när du sluter ögonen. Den perfekta doften för att påminna dig om att sommaren är evig inom dig.

Shoppa nu

Håll dig uppdaterad med det senaste från Sniph

Bli först med att ta del av spännande nyheter, tillskott i shoppen och våra experttips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!