Kvinnornas roll i parfymindustrin: Fira den kvinnliga parfymören

Publicerad March 8, 2023

Den här månaden firar vi på Sniph Women’s History Month genom att uppmärksamma och fira kvinnliga parfymörer som har bidragit till doftvärlden som vi älskar så mycket! 

Parfym har funnits i tusentals år och genom historien har kvinnor har alltid haft en avgörande roll när det kommit till de skapelser vi får ta del av i parfymindustrin. 

En av de mest kända kvinnliga parfymörerna genom historien är Coco Chanel. 1921 lanserade hon Chanel nr 5, en abstrakt doft och den första i sin tid att använda sig av den syntetiska doftmolekylen aldehyder, istället för de traditionella blommiga noter som tidigare använts. Chanels önskan att skapa en parfym som fångar essensen av femininitet. Sedan lansering har Chanel No. 5 blivit en klassiker och är än idag en av de mest ikoniska dofterna genom tiderna.

Sedan Coco Chanels succé har många fler kvinnor klivit fram och fortsatt forma parfymbranschen. Några av dem är Amélie Bourgeois och Anne-Sophie Behagel, parfymörer och medgrundare av Flair, en kreativ parfymduo från Frankrike som vi på Sniph är stolta över att samarbete med. Deras djärva, konstnärliga och innovativa stil gör dagligen avtryck i branschen och de står bakom många av dofterna till parfymmärken vi älskar inom nischparfymeri.

En annan kvinnlig parfymör som gjort avtryck i branschen är Christine Nagel som har skapat flera hyllade dofter för lyxmärket Hermès, bland annat Twilly d’Hermès och Hermès Eau de Rhubarbe Écarlate.

Detta är bara några exempel på de många kvinnor som har bidragit till den framgång vi ser inom parfymvärlden. När vi nu firar” Women’s History Month”, låt oss ta ett ögonblick att uppmärksamma och hylla de kvinnliga parfymörer som banar väg för framtida generationer. Kvinnorna som har startat sina egna exklusiva parfymhus och är dedikerade till att dela med sig av sin passion och kunskap till oss.

Våra kvinnliga parfymörer

Låt dig inspireras av kvinnorna som har valt att utforska sin egen väg genom doft. Dessa kvinnliga konstnärer och kreatörer har skapat exklusiva parfymhus och är dedikerade till att dela sin kunskap och passion med oss.

Upptäck nu