Internationella Kvinnodagen 2022

Publicerad March 7, 2022

Idag på den Internationella Kvinnodagen väljer vi att hylla alla våra kvinnliga parfymörer, kunder och entreprenörer lite extra. Att belysa alla de feminina egenskaper som vi ser upp till när vi skapar en väg framåt, tillsammans. Det innefattar styrka, kreativitet och mod, men också omtanke, ödmjukhet och lugn. Inspireras av alla de kvinnor som har valt att gå sin egen väg när det kommer till att utforska sin egen njutning genom luktsinnet på ett eller annat sätt. Som har startat sitt egna parfymhus med grunden i feminina värderingar eller väljer att lyfta andra kvinnor genom att investera i deras drömmar och mål – exempelvis genom att shoppa deras produkter.

Mia, prenumerant

Har du någon favorit bland våra kvinnliga parfymörer?

“Jag älskar Tattoo Artist från Genyum. En verklig fullträff och en doft jag verkligen skulle vilja ha som helflaska. Den överraskar mig varje gång. Doftar alltid bättre än hur jag minns den. En annan favorit är Cobalt Amber från Abel. Så mjuk, smeksam och sensuell. En mysig tröstdoft!

Sónar från 2787 är också en jäkligt cool doft! Bara beskrivningen “Trä, Öl & Kablar” får mig på fall och den levererar. En annorlunda doft. En doft som jag har haft länge och ratat men som nu bubblat upp är Rose/Rhubarb. Den är fantastiskt fin och bubblig, doftar verkligen rabarber! Den där första spänstiga rabarbern som är sååå saftig när man skär i den.”

Emili, kund

Vad betyder det för dig att dofta som en kvinna?

“Att låta doften bli en förlängning av ens personlighet samt att inspirera andra till att våga göra detsamma.”

Karenina, prenumerant

Vad betyder det för dig att dofta som en kvinna?

“Precis som att jag ofta träffar kvinnor som på många sätt är allkonstnärer, så är dofter för mig ett sätt att förstärka det jag känner för stunden, eller som jag vill känna. Det handlar om att slå an en sträng som finns, men med lite mer kraft. Som att välja vilken sida av mig som behöver få lite mer ljus just idag. Sen är jag väldigt färgad av minnen; min lärare i första klass bar en parfym jag fortfarande kan känna på stan ibland. Hon var djupt religiös och i mina ögon ungefär sextio år (tydligen var hon drygt trettio), så döm om min förvåning när jag vänt mig om för att se att bäraren är en ung tjej (drygt trettio). 

Och hur många har inte ett pudrigt doftminne av sin mormor/farmor? Kanske gör det att jag helst väljer att gå åt ett annat håll själv, doftmässigt. Om jag får barn och barnbarn kommer de kanske känna likadant inför doften av nyvässad blyerts, kåda eller te?”

Safiya, Sniphteamet

Vad betyder det för dig att dofta som en kvinna?

“Att dofta som kvinna betyder för mig att känna mig sensuell, söt, varm och charmig – med hjälp av parfymer som framhäver de karaktärsdrag som jag vill lyfta fram i olika grader, från dag till dag – tillfälle till tillfälle.”