Höj humöret på nolltid med kanel

Publicerad October 5, 2020

I helgen firade Sverige en av våra viktigaste nationaldagar, skapad för att hylla en våra mest uppskattade fikabröd. Något som värmer allas hjärtan och väcker aptiten. Vi pratar självklart om Kanelbullens dag! Så vad har det med parfym att göra? Svaret är ganska självklart – kanel. Låt oss introducera dig till sex parfymer som alla innehåller den färgstarka värmande doftnoten kanel. Helt enkelt underbart.

Här kommer tre kaneldoftande fakta som du kanske inte visste om denna krydda.

Det finns över 250 olika sorters kanelarter i världen

De två vanligaste är Cassia som finns i de flesta kök runt om i landet, och Ceylon som ofta kallas den “sanna” kanelen. Testa dessa aromatiska parfymer för en tydlig not av kanel:

(261)

902 EdP

Bon Parfumeur

Tobak, Kanel, Armagnac

Maya Njie

Tobak, Vetiver, Kanel

Histoires de Parfums

Kardemumma, Persika, Kryddnejlika
Kanel används för en hel rad olika skönhetsbehandlingar

Föreställ dig naturlig lip-plumper, ansiktsmasker och hudskrubb för trött hy. Dock ska du vara försiktig med just kanel som ingrediens i ditt hemma-spa om du har allergi eller väldigt känslig hy. Få din naturliga skönhet att spraka med dessa sensuella kanelparfymer:

Carner Barcelona

Jasmin, Kardemumma, Sandelträ

Parfums Berdoues

Kanel, Plommon, Torkad Frukt
Kanel är en naturlig humörhöjare

De stimulerande egenskaperna hos kanel har en positiv effekt på mental utmattning och hjälper dig att hitta fokus. Kanske kan det vara en bra idé att skaffa ett kaneldoftande ljus eller parfym för de dagarna där du *verkligen* behöver en extra boost.