Heja kvinnligt entreprenörskap!

Publicerad March 8, 2020

Idag den 8 mars, på internationella kvinnodagen vill vi på Sniph uppmärksamma två riktiga powerkvinnor! Lisa och Tara, Sniphs grundare och anledningen till att vi varje månad får upptäcka nya, fantastiska dofter från parfymörer och parfymhus.

Visste du att Sniph är fött ur kvinnligt entreprenörskap? Tara och Lisa sa upp sig från sina högt uppsatta jobb för att starta Sniph och idag har de över 25 000 medlemmar. Deras mål var enkelt, att förändra och modernisera en bransch som sett likadan ut i alla tider.

“Alla erfarenheter är guld värda och att livet är för långt för att inte följa sina drömmar.”

Idén att man ska ha en “signaturdoft” är både passé och tråkig. Dofter påverkar oss mer än vad vi tror, de kan få oss att minnas bättre, bli nostalgiska och framkalla känslor. Så varför utnyttjar vi inte doftens makt mer än vad vi gör? Det är ganska enkelt att känna sig stark, lugn eller sensuell, genom att välja en doft som får en att känna sig så. Det här Sniphs grundidé och ett budskap som Lisa och Tara vill förmedla till världen. Dock var det inte alltid självklart att starta eget, i alla fall inte för Lisa.

– Min bild av att driva eget är att det är mycket administration, svårt att sätta gränser och att det, enligt statistiken, i 9 fall av 10 går åt helvete. Så för mig var det länge otänkbart. Men när möjligheten dök upp blev jag för sugen för att låta bli helt enkelt.

Tara kände däremot annorlunda. Hon har alltid varit en entreprenöriell person som älskar att starta nya projekt, men tajmingen var också helt rätt i tiden berättar hon.

– Jag har en enorm respekt för hur svårt det är och vad som krävs. Så när det kom till att ta klivet så handlade det snarare om timing för min del – jag hittade något som jag verkligen ville satsa på, och den bästa partnern jag kunde ha vid min sida, det var bara att köra!

Idag har Lisa och Tara dammat av den gamla parfymbranschen ordentligt och fler och fler upptäcker tjusningen med doft. Allt för att Tara och Lisa vågade satsa på sin idé, trots motgångar och kritik. Vi är tacksamma för det.

Heja kvinnligt entreprenörskap!