Fugazzi – Dofter gjorda för att ifrågasätta, inte förstå.

Publicerad March 22, 2024

Fugazzi är ett nederländskt parfymhus grundat av Bram Niessink, efter att han blivit inspirerad av myten om hur Cleopatra förförde Ceasar genom sin väldoft.

Namnet Fugazzi kommer från ordet fugazi, som är en slangterm för något som är oäkta eller illa skadat. Dofterna å sin sida, är allt annat än just det: de är väl avvägda kreationer med högkvalitativa råvaror, som samtidigt är lekfulla, kreativa och har glimten i ögat.

Bram, som har en bakgrund inom mode, tog första steget in i parfymens värld år 2018 med doften Parfum 1 som släpptes i en första limiterad upplaga om 500 flaskor – med Brams familj som hjälp inför släppet. Doften blev upplockad av butiken Four Amsterdam, och snabbt därefter följde både fler dofter och chans för fler att upptäcka husets kreationer.

UPPTÄCK PARFUM 1

Nu är Fugazzi hem till 12 olika parfymer, som kan upptäckas i över 38 länder runt om i världen. De flesta av deras skapelser är Extrait de Parfums – alltså dofter med en koncentration på över 20%, och de föds precis där resan började: i Nederländerna. Det är också just i Nederländerna som huset kommer att ta nästa stora steg – snart slår de nämligen upp dörrarna till deras första flagship store på Gasthuismolensteeg 9 i Amsterdam: ett hus som kommer bjuda både på en bar, rum för uthyrning och inte minst på deras parfymer.

Fugazzi som hus är inte rädda för att utmana vad ett nischparfymhus kan göra. De har vuxit organiskt från ett enmansprojekt till ett staple både i doftvärlden och hos oss på Sniph, och vi är glada att kunna dela deras dofter med er. Nyfiken på att upptäcka Fugazzi? Utforska deras dofter här!

Cash Flower

Vår senaste doft från huset är Cash Flower: en rosdoft som sticker ut med sitt oväntade djup och kryddighet – lockande, självsäker och tveklöst graciös.

UPPTÄCK CASH FLOWER

Fugazzi

Bergamott, Amber, Cashmeran

Fugazzi

Bambu, Grönt äpple, Galbanum

Fugazzi

Svart vinbär, Patchouli, Olibanum