Fettisdagen

Publicerad February 15, 2021

Mmm… Den lena grädden smälter i munnen på en bädd av fluffigt bröd och fyllig mandelmassa. Väljer du att ta av locket först, eller dyker du rätt in i det mjuka molnet? Idag är det fritt fram att smaska i sig precis så många semlor som du önskar, även om det efter för många kan bli lite väl mastigt.

För dig som vill förlänga njutningen utan att få ont i magen har vi valt ut våra mest utsökta dofter som påminner om den underbara semlan. Oavsett om du går igång på gräddens lena lockande noter, den bitande kardemumman eller till och med den bittersöta mandeln finns en doft för din smak. Läs mer om våra semmeldoftande expertval och känn hur det riktigt vattnas i munnen.

Vanilla Vibes

Den mest framträdande doften hos semlan måste ändå vara vanilj. Ofta sammankopplad med sockersöta bakverk har denna doft fler nyanser än man kan tro. I Vanilla Vibes matchas sötman med en intressant kyla från havssalt. Den perfekta smakhöjaren.

Upptäck nu
Blomma Cult

Ifall du är sugen på en mer utmanande variant kanske du uppskattar vanilj tillsammans med kanel. Blomma Cult ger dig nybakade vibbar av vanilj och kanel, blandat med frigörande blommiga noter som tillför en viss sexig elegans.

Upptäck nu
Nordic Cedar

Hos oss är vi av åsikten att en semla ej är komplett utan den krispiga kardemumman mjukt inbakad i bullen. Nordic Cedar presenterar en jordnära kardemumma som blandas med patchouli och cederträ för att locka fram en kryddigt eterisk sida.

Upptäck nu
Tardes

Vad vore en semla utan dess magiska lager av bittersöt mandelmassa som väntar i mitten? I Tardes får vi uppleva en mer ädel mandel, som värmer och förför. Blandat med rosor och heliotroper blir denna doft omfamnande och frigörande på samma gång.

Upptäck nu