En doftresa genom Sverige

Publicerad July 23, 2021

Italien, Frankrike och Spanien i all ära men det finns något alldeles speciellt med vårt egna avlånga land under  de varma sommarmånaderna.

Uteserveringarnas jämna sorl, luftballonger utspridda över en rosa himmel, kluckande vatten under en brygga och de ljusa nätterna som man endast får här uppe i Norden. Från västkustens salta stänk till östkustens vita knutar. Från Skånes gyllene rapsfält till Lapplands fjälltoppar. Finns det något bättre sätt att njuta av den svenska sommaren än att utforska allt som vårt vackra land har att erbjuda? Läs mer om våra favoritresmål och upptäck dem genom dofternas förtrollande värld.

Gotland

För vissa är Gotland sommarens självklara resmål, men för dig som ännu inte upptäckt denna pärla i Östersjön har vi bara en sak att säga - Gör det! Det är inte för inte som denna ö jämförs med mer sydliga medelhavsfavoriter tack vare sitt enastående landskap, närheten till havet och rika naturliv.

Doften av Gotland
Sandhamn

Är du sugen på en kritvit sandstrand och en kall drink i handen? Spara din flygbiljett och ta istället båten ut till den idylliska ön Sandhamn i Stockholms skärgård. Gå sedan en kort promenad genom blåbärsskogen för att anlända på den paradisiska stranden Trouville - en sann sommardröm för soldyrkaren.

Doften av Sandhamn
Mölle

I Skåne finns mer än en sommarpärla att upptäcka, men vi måste ändå belysa det pittoreska Mölle som en solklar hit bland dem allihopa. De sluttande små gatorna, de vackra husen, de slingrande stockrosorna och förstås - det underbara krukmakeriet. Njut av ett tidlöst hantverk längst ut på Kullahalvöns spets (och passa på att smaka deras pizza när du är där).

Doften av Mölle
Höga kusten

Okej, så detta kanske inte är ett enstaka resmål men inom Höga kustens område ryms allt från djupa skogar till brant kust med enastående vyer. Välj mellan att vandra, klättra, cykla eller bara njuta. Här hittar du över 100 naturreservat och en nationalpark. Ett världsarv som du måste uppleva minst en gång i livet för att fullt förstå Sveriges fascinerande urkraft.

Doften av Höga kusten
Ishotellet

Längst upp i Sverige hittar du det berömda Ishotellet som kanske mest är känt för de makalösa hotellrummen gjorda av is som du kan boka under vintern. Men visste du att detta hotell även håller öppet under sommarhalvåret? Fiska lax, paddla på SUP-bräda i Torneälven eller ta del av hotellets egna basturitual för en sommarupplevelse i det vackra norr!

Doften av Ishotellet

Håll dig uppdaterad med det senaste från Sniph

Bli först med att ta del av spännande nyheter, tillskott i shoppen och våra experttips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!