En doft av midsommar

Publicerad June 12, 2020

Samtal som fortsätter långt in på natten, ett dopp i soluppgången och blommor under kudden – Även om midsommar är något som firas i flera länder är den svenska midsommaren något alldeles speciellt. Här i Sverige förbereds sommarens största högtid med stor vördnad. Sniph gör sig också redo för midsommar, genom att välja ut de dofter som kommer förflytta dig till en midsommarnattsdröm när helst du vill. Även när de långa vintermånaderna kryper sig på.

Blomsterkrans: Les Fleurs av Maya Njie

Den första bilden som dyker upp kring ordet midsommar, i tankarna så väl som i Googles sökmotor. Vi rekommenderar att du kompletterar den vilda blomstern i ditt hår men den vackert vilda doften Les Fleurs EdP av Maya Njie. Les Fleurs är en vildvuxen engelsk trädgård, där blommorna till slut fick ta över. Mustigt grön av fikon, en glimt av neroli och krämigt lena magnoliablad. Lätt och trivsam.

Skogen: Afternoon of a Faun av Etat Libre d’Orange

De flesta svenskarna siktar nog på att spendera sin midsommar så långt från stadens buller som möjligt. Att unna dig en skogspromenad är det enklaste sättet att samla ihop dig under det (ibland) hektiska midsommarfirandet. Ta med dig skogens dofter tillbaka till vardagen med Afternoon of a Faun EdP av Etat Libre d’Orange. Ekmossa, irisrot och varm skog - en varm sommardag bland trädens dova mörker.

Jordgubbar: Pluie de Soleil av Phaedon

Det finns väl inget vi svenskar är mer stolta över när sommaren kommer än våra små men fantastiskt goda jordgubbar. Jordgubben har en självklar plats även under midsommarfirandet. För att återskapa denna klassiska sommarsmak, prova Pluie de Soleil EdT av Phaedon. Pluie de Soleil är en sofistikerad picknickkorg fylld av både jordgubbar och andra sommarfrukter. Mums.

Dagg i färskt gräs: Verveine d’Eugène av Heeley Parfums

Föreställ dig att du dekorerar en midsommarstång; vad doftar det? Vi skulle säga att det doftar som färskt gräs fullt av dagg, sommarglädje och den populära doften Verveine d’Eugène EdP by Heeley Parfums. Prova denna grönt sprakande verbena-inspirerande doft för att uppleva detta själv.

Rabarber: Rose/Rhubarb av Layers

När vi ändå pratar om allt midsommar måste vi få nämna en annan klassiker på midsommarbufén - rabarberpajen. För att återskapa denna dessertfavorit när helst du känner för det (och helt utan socker), lägg till Rose/Rhubarb EdP av Layers till din doftgarderob. Att bära Rose/Rhubarb är som att njuta av en nybakad rabarberpaj, sittandes i den vackraste av rosenträdgårdar. Svensk sommar i en vacker flaska.

Ett svalkande dopp: 801 av Bon Parfumeur

Att njuta av ett svalkande dopp i en kall sjö är det ultimata sättet att avsluta det långa midsommarfirandet. Låt doften 801 EdP av Bon Parfumeur friska upp dina sommarminnen. Kalla stänk sammansmälter med lekfulla inslag av mandarin, grapefrukt och italiensk citron som slutligen ger vika för en ström av drivved och mysk. Nedkylande och sensuell.