En brittisk klassiker: Floris London

Publicerad December 3, 2020

Brittiska klassiker… Vilka bilder kommer till dig när du hör dessa ljuva, Earl Grey-doftande ord? Kanske tänker du på den brittiska kungafamiljen, anrika tetraditioner, röda telefonkiosker och beigea trenchcoats? Låt oss introducera ännu en, nämligen parfymhuset Floris London som nu äntligen finns tillgängligt hos oss på Sniph. Vi kan lova att du kommer att älska de utsökta dofterna som vi har valt ut till vårt sortiment och därmed vara i gott sällskap av en rad kända profiler som alla höll Floris som sin absoluta favorit. 

Allting började år 1730 när Juan Famenias Floris och hans fru Elizabeth började sälja parfymer, kammar och rakprodukter i det eleganta kvarteret St James i London. Ryktet om deras vackra aromatiska vatten spred sig snabbt genom staden, och snart kunde paret slå upp portarna till butiken på 89 Jermyn Street. Generationer och århundraden har passerat sedan dess, men Floris drivs fortfarande av ättlingar till grundarna och butiken på Jermyn Street är verksamhetens hjärta än idag. Den stora familjen av Floris-parfymer har förtjänat sitt goda rykte över lång tid genom sina högklassiga dofter och oklanderliga kvalitet. Det främsta beviset är kärleken och lojaliteten från Floris kunder, och det blir inte sämre av att listan över de mest hängivna kunderna innefattar namn som…

Florence Nightingale

Modern av det moderna sjuksköterskeyrket älskade också allting som var vackert, inklusive doft. Genom åren beställde hon många olika aromatiska vatten från Floris, och skrev till och med brev till familjen Floris och uttryckte sin tacksamhet för de “vackra, väldoftande buketterna”.

Winston Churchill

Om du är nyfiken på vilken slags dofter landets ledare kan ha burit genom historien har vi några ledtrådar: petitgrain, neroli och cederträ. Dessa noter är framträdande i de två parfymer som Winston Churchill föredrog - Stephanotis och Special No.127 från Floris. De goda nyheterna är att båda dofterna fortfarande produceras och finns tillgängliga för dig att prova.

Ian Fleming

Den berömda författaren och skaparen av James Bond var en trogen Floris-kund. Han inkluderande till och med Floris produkter i sin roman Moonraker som kom ut 1955. Givetvis hade Ian Fleming en signaturdoft i form av No. 39 Eau de Toilette, en klassisk Brittisk cologne med en dominant not av lugnande lavendel och elegant pudriga toner av iris.

Marilyn Monroe

Under 1950-talet börja Floris exportera dina dofter till USA, där varumärket började bli allt mer populärt. Intresset för högkvalitativa produkter från Europa blev en växande trend bland amerikanska celebriteter, inklusive den då starkast lysande stjärnan - Marilyn Monroe. Hennes val föll alltid på den exklusiva badoljan som finns tillgänglig än idag, vid namn Rose Geranium.

Princessan Diana

Kollektionen av parfymer och lyxiga badprodukter från Floris uppskattas till och med av medlemmar av den brittiska kungafamiljen. Betydelsen som Floris har för Storbritannien illustreras av att det var ingen mindre än “folkets prinsessa”, Lady Diana, som invigde Floris-fabriken i Devon år 1989.

Prova denna kungliga favorit

Floris

Bergamott, Jasmin, Mysk