Taylor Swift – en dofttolkning av världsstjärnan

Publicerad April 19, 2024
Vår tids största popstjärna

För att fira hennes senaste albumsläpp "The Tortured Poets Deparment", har doftexperterna på Sniph djupdykt in i hennes värld och handplockat dofter och valt ut ämnen som även den nyfrälste beundraren kan känna igen sig i!

Sniph

Persika, Ros, Vetiver

BDK Parfums

Ingefära, Patchouli, Kvitten

Maison Matine

Rosépeppar, Jasmin, Tonkaböna
Teman i musiken

Sånger som berättar en historia är den konstnärliga grunden i hennes musikskapande, där hon ofta sjunger om ungdomens triumfer och vedermödor. Med varje vers målar hon livfulla porträtt av kärlek hittad och förlorad, av drömmar som eftersträvas och hinder som övervunnits. Genom sin musik är hon en ledstjärna för styrka, för en generation som navigerar i tonårens och livets omvälvande skeenden.

(658)

Red EdP

Perfume Sucks

Bergamott, Rött äpple, Svartpeppar

Genyum

Yuzu, Apelsinblomma, Cederträ

TRACK 5

Om man varit en dedikerad anhängare, vet man att det finns ett låtspår på hennes album där Taylor tar lyssnaren till en extra känsloladdad plats – låt nummer fem. Det är en medveten placering, där hon tar sig an teman som berör sårbarhet och självreflektion, ofta något ur hennes förflutna som en avslutad relation eller en känsla, och som skapar en äkta och ärlig relation med sina fans. Till exempel upptar “White Horse” och “So Long, London”, från senaste albumet, båda låtordning fem och ger en personlig inblick i artistens känsloliv.

Juliette Has A Gun

Salt, Sandelträ, Vanilj

TVÅ VERSIONER – SAMMA TITEL

Om man söker efter popstjärnan på Spotify upptäcker man ganska snart att många av låtarna finns i två versioner. Men den ena är att föredra framför den andra, om man är en riktigt fan. Finns det två låtar med samma titel – välj alltid den som har tillägget “Taylor’s Version”. Detta är ett beslut artisten själv tagit som grundar sig i att återta äganderätten av sina inspelningar. 2021 släppte hon sin första återlansering, där hon helt enkelt gått in i studion, spelat in sin musik på nytt och därmed äger masterinspelningen för musiken. Detta är ett riktigt power move, där hon gör det väldigt tydligt att det är hon som har makten över sin musik och sitt konstnärliga arv.

Etat Libre d'Orange

Patchouli, Jasmin, Tvål
Katterna

Bortom rampljuset söker världsstjärnan sällskap i sina pälsiga vänner, hennes kärlek till katter är en källa till tröst och inspiration. Hennes lurviga följeslagare är älskade symboler för nyckfullhet och tillgivenhet. Katterna berikar både hennes personliga liv och hennes konstnärliga åtaganden, till exempel skymtar dem förbi i flera av hennes musikvideor.

Maison Matine

Neroli, Kardemumma, Cederträ

Savour

Bergamott, Neroli, Syrén

Juliette Has A Gun

Jasmin, Vit mysk, Bomullsblomma