Doften av midsommar

Publicerad June 18, 2021

Du vaknar till doften av nyklippt gräs och märker att du råkade slumra till i hängmattan. Medan du sträcker på dig kommer ingredienserna till lunchens jordgubbstårta på rad till tankarna: jordgubbar, lemon curd, socker… Dags att börja vispa grädden så är det bara att lägga alla godsaker i olika lager medan sillen dukas undan. Undrar om barnen vill bada innan eller efter? På kvällen blir det bastu och bad för de vuxna, när barnen har gått och lagt sig. Förra årets midsommarkransar hänger fortfarande över sängarna, men årets är ännu lite finare. Tänk så många prästkragar som hade slagit ut ändå.

Sommarens mest väldoftande högtid är kommen och vi på Sniph bjuder in till fest. Hitta dina favoritnoter från sommarens ljusaste dag i dessa utvalda parfymer från våra doftexperter. Allt från blomsterkransar till vedeldad bastu och ett dopp i det svalkande blå – Upptäck dofterna av midsommar och förläng årets mest magiska tid långt efter att sommaren är över.

Midsommarkransen

Det tar lite tid att samla ihop alla blommor, hitta snöre och sax samt att binda ihop allt. Men det meditativa tar till slut över och plötsligt är din krans redo för att kröna huvudet. Upptäck dofterna från midsommarkransen och dess blommigt friska noter.

Jordgubbstårtan

Även om vi i Sverige är bra på att avnjuta samma godsaker vid nästan alla våra högtider har jordgubbstårtan sin alldeles egna stjärnglans på midsommarbordet. Det är enkelheten i de få ingredienser, blandningen mellan gräddigt lent och sötsura bär som lockar både näsa och mun.

Maya Njie

Kardemumma, Vanilj, Amber

biehl parfumkunstwerke

Gröna stjälkar, Mysk, Persika

Ett dopp i det blå

Oavsett om solen skiner eller om den gömmer sig bakom molnen är ett midsommardopp en aktivitet som bara måste checkas av på listan under midsommar. Det kan vara kallt, ljummet eller salt - det enda du ve tmed säkerhet är att du inte kommer att ångra dig.

Parfums Berdoues

Apelsinblomma, Jasmin, Saltvatten

Perfume Sucks

Sandelträ, Calone, Hedione

Nyklippt gräs

Är detta den sanna doften av sommarlov? Om vi fick välja hade den i alla fall hamnat på topp tre. Den friska skärpan letar sig in i näsan och berättar om sommarens alla äventyr som utspelar sig just precis här.

Aether

Mysk, Cashmeran, Nyklippt gräs

Scent of Finland

Nyklippt gräs, Mossa, Salvia

Jardins d Ecrivains

Bergamott, Druvor, Fikon

Bastu

Så fort solen lägger sig lägre på himlen kommer en kyla krypandes och den omfamnande värmen från bastun lockar. Sprakandet från veden som bränns och tänjs, fuktigheten i luften från det kalla vattnet och det salta från huden.

Agonist

Rökelse, Patchouli, Ambra