Upptäck Olibanum – Avskalat, medvetet och engagerat.

Publicerad January 5, 2024

Olibanum är ett franskt parfymhus grundat 2021 av Gérald Ghislain, personen bakom Histoires de Parfums. På samma sätt som historieberättandet står i centrum hos Histories de Parfums, står råmaterialen i centrum hos Olibanum. Husets kreationer är avskalade och strävar efter att fånga essensen av varje doft – de är nämligen gjorda för layering: att kombineras med varandra. Här tillåts du skapa dina egna historier, experimentera och pröva dig fram till egna unika doftupplevelser. 

Parfymhuset har fått sitt namn efter råmaterialet Olibanum. Gérald Ghislain beskriver att han återupptäckte noten under en resa till Salalah, Oman. “Det var kärlek vid första – eller kanske andra – ögonkastet!” skrattar han, och tillägger: “jag förstod varför just detta råmaterial användes för att kommunicera med gudarna förr i tiden.” Han drabbades av en fascination för noten, hur den på samma gång är raffinerad, klar och finstämd: mineralisk, något citrusaktig och med mystiska balsamtoner. “Jag visste att den skulle bli avstampet för mitt nästa stora äventyr!”.

Just att resa blir ett sätt för Gérald att både hämta, och dela med sig av, inspiration. Resorna beskriver han som bränsle för kreativiteten, vilket lyser igenom i dofterna han skapar. Om han skulle beskriva sig själv som en doft skulle det vara dofterna Irreverent, Outrecuidant, och Prolixe, från Histoires de Parfums En Aparté-kollektion. “De beskriver bäst min komplexa personlighet, men om jag skulle välja bland mina 18 Olibanum-dofter skulle jag vilja kombinera allihop för att spegla mig. Länge leve layering! Men jag måste erkänna att Olibanum utan tvekan är mitt mest ikoniska råmaterial”.

Vilken doftnot som är mest underskattad är självklart på Gérald: violen. Olibanum-grundaren är född i Toulouse – som ofta kallas just violstaden. “Det är en tystlåten blomma”, säger Gérald, “men jag kommer alltid vara redo att prata om violen och dess blad!”

På frågan om han har någon favorit bland sina kreationer blir svaret: “Det är omöjligt för mig att välja en, oavsett vad som händer gör mina skapelser mig glad, varje dag – var jag än är.” Lika glada är vi att – som enda återförsäljare i Sverige – få introducera detta hus till er!

Upptäck husets dofter här:

Olibanum

Rosépeppar, Karamell, Tonkaböna

Olibanum

Kåda, Fruktiga noter, Rökelse

Olibanum

Oud, Ros, Pimento