De bästa rosparfymerna: vilken ros är du?

Publicerad July 20, 2020

Renhet, oskuldsfullhet, kärlek och passion – alla har de något att göra med rosor. Denna ljuvliga blomma har sin egen mening och symbolik i nästan alla länder och religioner världen över. De flesta binder också samman rosen med kvinnan. Från den grekiska Afrodite, till den kristna Jungfru Maria, rosor illustrerar på något sätt kvinnligheten själv. Kan det bero på att rosbladens mjukhet liknar kvinnlig hud? Eller kan det kanske vara dess doft, ljuv och karaktäristisk? Vi vet faktiskt inte.

Det vi dock vet med säkerhet att oavsett den gamla romantiseringen kring rosor, så är den moderna rosen inte bara för tjejiga tjejer. Den är för alla – fighters, karriärister, poeter och nördar…De är för kvinnor. Det är därför som vi idag, på Internationella kvinnodagen, vill introducera dig till de många (och inte alltid traditionella) fasetterna som drottningen av blommor har.

LE GALION – LA ROSE EDP

Rosen från det franska parfymhuset Le Galion är förmodligen den svalaste vi vet. Fräschheten kommer från dess kronblad, vilandes under snön. Men dess isiga yta gömmer ett varmt hjärta av patchouli och cypress. Bär den när du vill att andra ska hålla avstånd, men fortfarande vända sig om när du går förbi…

MILLER HARRIS – ROSE SILENCE EDP

Om mystik tilltalar dig så kommer Rose Silence definitivt vara din typ av parfym. Denna ros är mörk och något melankolisk, men precis lika charmig som en ros i full blom. Svarta vinbär adderar lite kryddighet. Mystisk och sofistikerad, precis som du. Omöjligt att inte älska.

PARLE MOI DE PARFUM – UNE TONNE DE ROSES / 8 EDP

Förmodligen den mest rosiga rosen i kollektionen. Rosor i full blom, fräscha, söta och berusande vackra. Det enda tillägget till den rena och eleganta rosendoften är ren luft och några få droppar patchouli. Ett perfekt val ifall du känner att du vill framhäva din femininitet.

HISTOIRES DE PARFUMS – ROSAM EDP

Tycker du att alla rosdofter skriker “tjej”? Testa då Rosam av Histoires de Parfums. Denna ros är tuff, och skulle definitivt kunna bära läderjacka. Direkt fängslande med noter av oud, rökelse och saffransblomma. Doften är egentligen en del av vår herrkollektion Aesthetic, men vem har sagt att du inte kan bära den. Den kommer förmodligen få dig att känna dig ostoppbar.

ROOM 1015 – HOLLYROSE EDP

Glöm allt som är rosa och puttinuttigt: Hollyrose är en svart läderros som hyllar 70-talets mest ikoniska kvinnor i L.A. Den florerar snyggt bland rock’n’roll-kretsarna och får de mäktigaste stjärnorna att be om mer. Vi älskar rosen när den är okonventionell och sofistikerad på samma gång. Bär den när du känner att du vill anamma din inre rockgudinna.

LAYERS – ROSE/RHUBARB EDP

Saknar du långa sommarnätter, nakenbad och fester i trädgården? Bär Rose/Rhubarb och alla dagar kommer kännas som midsommarafton. Rose/Rhubarb är som en dröm, komponerad av superkvinnan Emmanuelle Moeglin. Doften av rosa rosor och pioner blandas med fräschheten från svarta vinbärsblad och syrligheten från rabarber. En mjuk mysk vilar i bakgrunden. Enkel och inte likt något annat.

VILKEN ROS ÄR DU?

Le Galion

Violblad, Vattenstänk, Ros