Corps Volatils: Laboratorieblomster

Publicerad January 13, 2021

12 syntetiska och 12 naturliga kompositioner. Högkvalitativa ingredienser och hållbara förpackningar. Det nyaste märket på våra parfymhyllor är det raffinerade Corps Volatils som skapar unika dofter där framtid och natur sammansmälter. Dofterna baseras var och en på en specifik doftnot, där mångfacetterade tolkningar av välkända dofter utforskas. Genom att använda vetenskap för att provocera fram känslor, visar dem oss att det finns skönhet i de mest råa ingredienserna så väl som rent syntetiska reaktioner.

“Tack vare den mest ambitiösa teknologin har det varit möjligt att designa om klassiska ingredienser och uppfinna det som naturen inte hade att erbjuda”

Genom att använda nya framställningsmetoder har näsorna bakom Corps Volatils kunnat fokusera på specifika egenskaper hos en ingrediens och sudda ut oänskade karaktärsdrag för att skapa en ny, skräddarsydd version. Idéen är att bäraren antingen kan bära de olika kompositionerna som de är, för att upptäcka hypernaturliga versioner av deras favoritdofter, eller kombinera kompositionerna för att anpassa efter egna önskemål.

Från ingredienser till produktion och förpackning; varje del av processen är noga kurerad att passa en mer medveten konsument. De avskalade flaskorna är gjorda av återvinningsbara material och skyddar ingredienserna från ljus för att säkerställa en långvarig doft. Dofterna skapas för hand i Frankrike och ingredienserna är anskaffade eller skapade lokalt. Till och med webbsidan är ett konstverk, som balanserar elegant mellan futuristiskt och omtänksamt klassiskt.

Nyfiken på att testa dofter som kombinerar kemi med natur? Prova dessa!

Aether

Mysk, Cashmeran, Nyklippt gräs

BDK Parfums

Grapefrukt, Havssalt, Ambroxan

(231)

BSX EdP

Optico Profumo

Blyertspenna, Ånga, Ren luft