Boka sommarens doftresa

Publicerad April 21, 2021

Du sätter telefonen på flygplansläge och sjunker lite längre ned i ditt säte. Snart, snart kommer du kliva ut i den stillastående värmens välkomnande famn. Minnena av havets sälta, solkrämens söta klibbighet och brisen som för med sig noter av mogen citrus går nästan att ta på. Det enda du nu behöver bestämma är var sommarens doftresa ska gå. 

Även denna sommaren kommer att vara annorlunda än tidigare år med planer som ändras, resor som avbokas och många nära och kära som fortfarande saknas från våra liv. Oavsett hur din sommar ser ut och var du kommer att befinna dig kan du uppleva de friskt söta tonerna av Italien, de pudrigt blommiga dofterna från Frankrike och de soligt rökiga dofterna från bakgatorna i Spanien. Låt dofterna leda dig till dina drömresmål och utforska hela världen för endast 199 kr per biljett.

Vart styr du din kos?

Capri

Ja, vart ska vi börja? På ön Capri hittar du den perfekta blandningen av förtrollande natur, lyxig shopping och utsökta måltider med färska fikon, vindruvor och citrusfrukter. Ta en vandring runt ön på förmiddagen innan solen är högst upp på himlen, för att sedan lata dig på en båt som vilsamt guppar på det turkosa havet resten av dagen innan middagen.

Wilde EdP – Jardins d’ Ecrivains
Frisk och fruktig. Denna doft är för dig som strävar efter att bli vad du verkligen är. Bergamott, druvor och smörigt lent fikon passar perfekt med en krispigt vit skjorta.

Cologne Rare EdC – La Manufacture
Bergamott mot basilika som strax rundas av med träiga noter. Perfekt för att svalka av din fräkniga hud tillsammans med en iskall lemonad under parasollet i den brännande solen.

L’Eau de Concombre EdT – Phaedon
Ett grönt och aromatiskt doftspa, fullproppad med gurka och en elegant touch av mynta. Piggar upp, lugnar ner och bjuder in till egentid på en guppande våg av cederträ.

Verveine d’Eugène EdP – James Heeley
Vill du känna dig som en självklar del av den vackra kusten på Capri? Se då hit. Uppfriskande citron och självsäker vit mysk blir signaturdoften på denna drömresa.

Jardins d Ecrivains

Bergamott, Druvor, Fikon
Sicilien

På Medelhavets största ö hittar du berikande kultur, underbart soliga båtturer och en natur lika vacker som en kuliss. Frasiga pizzor, smältande gelato och nyfångad bläckfisk. Ta med dina mest färgglada badkläder, lakan i oblekt linnetyg och ett avslappnat humör för att passa in perfekt i denna italienska sommardröm.

Sel Marin EdP – James Heeley
Som en dag på havet, eller en eftermiddag på stranden. Salta stänk, gröna alger och frihet på flaska ger dig en behaglig bränna som håller sig långt efter att du kommit hem igen.

Maître Céramiste EdP – Extrait D’Atelier
På en bakgata hittar du en keramikers verkstad, och du tittat försiktigt in. En pudrig doft av damm, verktyg i metall och sensuella handleder slår mot dig.

7753 EdP – Histoires de Parfums
Fyllig tuberos möter sin spegelbild i maskulin vetiver. Söt citrus kontrasterar mjölkigt sandelträ som slappar i en solstol under fruktträden. En liten tupplur skadar aldrig.

(1234)

7753 EdP

Histoires de Parfums

Tuberos, Vetiver, Murgröna
Madeira

Välkommen till den portugisiska motsvarigheten till skärgård, känd för sitt tropiska klimat och goda vin. Välj mellan att utforska öns klippiga berg på smala vandringsstigar, långsamt promenera genom den botaniska trädgården fylld av sällsynt vackra orkidéer eller att slappa på en solvarm klippa vid kusten.

OR/18 EdP – A.N OTHER
Likt fruktjuicen som rinner ner längs dina handleder när du skalar en färsk frukt, kan man nästan inte hålla sig från att att slicka i sig denna beroendeframkallande parfym.

Palo Santo EdP – Carner Barcelona
Andas in denna magiska brygd och låt dina drömmar förverkligas. Varm karamelliserad rom, söt tonkaböna och vetiver ger dig en sexig touch på kvällens romans.

L’Eau Magnetic EdP – Miller Harris
Solkysst hy i medelhavsluft. Någonstans längre bort blommar ett citrusträd och doften skapar den perfekta bakgrunden till det varma träet hos solstolen och havets brus.

A.N OTHER

Jasmin, Tonkaböna, Blodapelsin

Carner Barcelona

Tonkaböna, Vetiver, Rom
Barcelona

En riktig klassiker som gör sig lika bra på sommar som lite senare på hösten. Vandra mellan smala bakgator, utforska Gaudís magiska trädgårdar och låt eftermiddagen övergå i en lat kväll på stranden som dyker upp vid stadens kant. Du är i centrum av sommaren, känner du? Vad som helst kan hända.

Celluloid EdP – Aether
Du känner en doft av maskulint trä med inslag av rökig rom och kraftig patchouli. När du vänder dig om står han där, lika vacker som du minns. Följer du med?

Sandor 70’s EdP – Carner Barcelona
Mörkret har lagt sig över staden men ännu är inte dagen slut. Nej, långt ifrån. I en av stadens äldsta barer röker du ner dig i en fåtölj där du får möta stadens varma kaos.

Sang Bleu EdP – Le Galion
En välkammad, modern version av 70-talets animaliskt provocerande herrdofter. Bakom de nyduschade toppnoterna döljer sig ett nattligt rovdjur med värme i blicken.

Aether

Mysk, Iso E Super, Cashmeran

Carner Barcelona

Läder, Mocka, Tobak