Behind the bottle: ROOS&ROOS

Publicerad October 10, 2019

ROOS&ROOS är det parisiska märket som skapades av den visionära mamman Chantal, den musikaliska dottern Alexandra och deras gemensamma kärlek för parfym. Tillsammans kreerar de unika och slående dofter som aldrig kompromissar.

Vad är ditt första doftminne?

Den ursprungliga versionen av Old Spice, aftershaven min käre far bar. Det var en storslagen fougère. För honom var det så den amerikanska arméns doftade efter andra världskriget. I Jean-Paul Gaultiers Le Mâle, som jag lanserade 1995, finns det fougère bland andra råvaror.

Hur doftar sommaren?

Sommaren för mig är Atlantkusten, de salta trädoften som du känner på båtarna, immortelleblomman som växer i sanden, tiaréblomman som är symbolen för klassisk fransk solskyddsolja och min personliga favorit – saltkolaglass!

"En unik vision av lyx, frihet och kvinnlighet"

Vad är du mest stolt över att ha uppnått?

Det är väldigt svårt för mig att bara välja en doft, med tanke på hur många jag har lanserat under åren. Kanske Opium, den första jag gjorde åt Yves Saint Laurent, och Issey Miyakes första parfym, l’Eau d’Issey. Varför? Opium var den första i mitt professionella liv och även om jag förstås gjorde mitt bästa, kunde jag inte föreställa mig att vi skapade en legend … Så mycket ångest och beundran inför att arbeta med herr Saint Laurent. Jag ville verkligen inte svika honom!
Issey Miyake var väldigt komplicerad. Som de flesta japaner i hans generation gillade han inte parfymer och pratade bara med mig om vattnets, ”l’eau” på franska, renhet. Jag måste erkänna att jag blev förvånad över att vi gjorde det så bra med tanke på konceptets komplexitet.

Hur skulle du beskriva ditt varumärke i en mening?

En blandning av den parisiska andan och den franska kompetensen, ROOS & ROOS-dofter är en unik vision av lyx, frihet och kvinnlighet.

Vilken är din favoritdoftbeskrivning i litteraturen?

Alla dikter av Charles Baudelaire, den berömde franske poeten, som beskriver doft och parfymer. Han gav doft en unik plats i sina verk som ingen annan gjorde. Ja, som det här från Ondskans blommor, Les Fleurs du Mal:

“Some perfumes are as fragrant as an infant flesh,
Sweet as an oboe’s cry and greener than the spring ,
While others are triumphant, decadent or rich.”
“I want to hide the throbbing of my head in your perfume
Under those petticoats and breath the musky scent of our old love,
The fading fragrance of the dying rose.”

Upptäck Roos & Roos