Använd doft för att förbättra ditt liv

Publicerad August 7, 2020

Doftens kraft. Vi pratar ofta om den, men vad betyder det egentligen? Hur kan ett enda andetag vara så kraftfullt? Doft är det mäktigaste av våra sinnen. Det fångar mänsklighetens visdom, kraft och skönhet. Vi tar inte alla chanser att prata om detta bara för att vi är besatta av dofter (för det är vi!), men det finns mycket forskning som stöder denna idé också.

Sedan Sniph startade 2017 har vi även märkt av doftens kraft för oss själva. Oavsett om det handlar om brev från våra medlemmar eller kommentarer/meddelanden på sociala medier, har vi sett hur ett enda sniff av en viss doft har den fantastiska förmågan att framkalla betydelsefulla minnen, förbättra relationer med nära och kära, lyfta humöret när det behövs och förflytta oss när vi minst anar det.

Det här låter ju bra, men i stället för att bara låta dofter omedvetet förändra vårt beteende, humör eller attityd har vi identifierat sätt att använda dofter för att förbättra viktiga områden i våra liv. Det finns många sätt att strategiskt dra nytta av doftens kraft för att nå nästa nivå i våra liv.

Välbefinnande

Att verkligen vara i ett tillstånd av välbefinnande innebär att du lever ditt liv med en känsla av mening och syfte, att du är vid god hälsa och att du är lycklig. Ditt välbefinnande kan bero på en rad faktorer; hur mycket sömn du får på natten, stressnivån du känner under dagen, hur mycket du motionerar. Vi vet att dofter har förmågan att förbättra många av dessa områden. Lavendeldoft kan få dig att koppla av. Det har en lugnande effekt och kan hjälpa dig att släppa dagens stress. Lavendel har också kopplats till att förbättra sömnmönstren genom att ta oss till djupare, längre perioder av REM-sömn. På samma sätt kan dofter med citrusnoter hjälpa till att minska stress. Förutom parfym kan användandet av doftljus, diffusers, rumssprej och eteriska oljor under dagen - och natten - förbättra ditt välbefinnande.

Karriär

Oavsett om du är på jakt efter ditt drömjobb, är sugen på karriärbyte eller vill bli mer produktiv i din nuvarande situation spelar dofter en viktig roll för att hjälpa dig att nå din största potential. Att använda dofter som får dig att känna dig djärv och självsäker är ett sätt ut sticka ut under en intervju eller ett möte. Vi rekommenderar att du använder dofter som gör att du känner dig unik och som uttrycker din individualitet. En del föredrar blommiga dofter medan andra tycker om noter av cederträ eller patchouli. Vad det än må vara, är det viktigt att du upptäcker och utnyttjar det för att du ska kunna nå dina karriärmöjligheter.

Romantik

Sist, men absolut inte minst, kan doft få ett förhållande att bära eller brista. Och det spelar roll inte bara hur andra tycker doftar, men även hur du själv doftar. För att uttrycka det enkelt handlar attraktionslagen om förmågan att locka till dig allt du fokuserar på. Så om du letar efter en ny partner, eller helt enkelt bara vill tillföra lite krydda till ett befintligt förhållande, är dofter ett viktig del av att göra de förändringar du längtar efter.

Les Liquides Imaginaires

Champagne, Grapefrukt, Ros