Parfymhelg: De hetaste parfymmärkena från Spanien som du bör känna till

Publicerad July 17, 2020

Även om man inte helt kan lita på stereotyper så finns det ibland en droppe sanning i dem. Exempelvis finns den legendariska “spanska passion” faktiskt på riktigt – vi känner det i varje sprut av de underbara parfymer som är gjorda av nischmärken från Spanien. Denna helg har våra doftexperter valt ut de mest känslosamma spanska parfymerna från Sniph-kollektionen för att tända gnistan i ditt hjärta.

Var försiktig: de kommer garanterat göra din sommar ännu hetare!

Carner Barcelona

Carner Barcelona är definitivt ett av de hetaste nischmärkena från Spanien just nu. Det är inte svårt att förstå varför: medan de lutar sig mot expertisen och engagemanget hos de lokala tillverkarna lyckas detta parfymhus kapsla in den livliga känslan av Barcelona i varje flaska. En härlig bonus: väldigt Instragram-vänliga flaskor med lock gjorda av riktigt trä och namn fulla av kulturella referenser. Ljuvligt.

Uptäck Carner Barcelona
Carner Barcelona - Rima XI

Rima XI hyllar 1800-talets romantiska poet G.A. Bécquer. Likt poetens musa är doften mystisk och sensuell: varma och kryddiga noter av kardemumma och svartpeppar omsluter ett brinnande hjärta av kanel och sensuell jasmin. Du lämnar efter dig ett skarpt intryck trots mjuk sandelträ och mysk. Den gömda kraften av förstörelse under lysande oskyldighet är omöjlig att erövra.

199 SEK (8 ML)

Carner Barcelona - Palo Santo

Palo Santo (spanska för ”heligt trä”) är ett mystiskt trä besläktat med olibanum och myrra. Enligt den lokala tron har det andliga träet en beskyddande egenskap, som även sägs bringa lycka. Doften Palo Santo handlar om själaro i form av varm karamelliserad rom, söt tonkaböna och vetiver. Andas in denna magiska brygd och låt dina drömmar förverkligas.

199 SEK (8 ML)

Genyum

Till alla de som fortfarande är förnuftiga, öppna och rebelliska fast de har ett vanligt 9 till 5-jobb: vi har hittat det perfekta parfymmärket som hjälper dig att hitta din inre konstnär. Säg hej till Genyum, ett ungt spanskt nischmärke som föddes i skulptören Anna Torrents studio. Varje doft av Genyum hyllar den fria själen hos en slags konstnär. Vilken hyllar din själ?

Uptäck Genyum
Genyum - Ballerina

Ballerina vill avslöja en stor hemlighet: vad gömmer sig bakom femininiteten och skörheten hos dansaren? Mjukt iris-puder på en uppvärmd rosig hud. Hållning. Mod. Styrka. Det bohemiska för dansaren inom dig.

199 SEK (8 ML)

Genyum - Tattoo Artist

Tattoo Artist utforskar konsten som ställs ut på den nakna kroppsduken. En orientalisk läder-gourmand. Cederträ och mysk lägger en skamfri bas för kreativa uttryck, doppade i bläcket av färgstark saffran, kardemumma och massa fransk lavendel. Vackert ärlig och fri.

199 SEK (8 ML)

27 87

Med mottot “No scent like the present” ("ingen doft som den nuvarande"), skapar det spanska parfymhuset 27 87 veganska unisex dofter med unika personligheter. Minimalistiska flaskor döljer glada optimistiska juicer dedikerade till filosofin av att leva i nuet. Häng med.

Uptäck 27 87
27 87 - Hamaca

Vill du ha semester året om? Hamaca ger dig en fulländad komposition av kokos, saltvatten och varmt trä. Glad sommar i den minimalistiska flaskan.

199 SEK (8 ML)

27 87 - Genetic Bliss

Genetic Bliss är det hittills mest edgiga tillskottet i kollektionen "Next Generation". Lika komplex som den är bekant anpassar den sig efter den unika doften av din hud. Den förhöjer din lägstanivå med en linjär komposition av kryddigt trä, moxalone och krämigt sandelträ.

199 SEK (8 ML)

Block not found: Core/block