5 saker att göra under den skandinaviska sommaren

Publicerad June 4, 2020

Sommaren har äntligen kommit och det finns ingen anledning att vara uttråkad. Planerar du att spendera din semester i Sverige? Toppen! Den skandinaviska sommaren har mycket att erbjuda. Lägg till dessa ”superskandinaviska” sommaraktiviteter till din att göra-lista för att förgylla sommaren.

1. Njut av de oändligt långa dagarna på landet

5 saker att göra under den skandinaviska sommaren

Midnattssol som står högt på himlen långt efter klockan har slagit tolv på natten, nakenbad i den närliggande sjön och långa promenader med ännu längre (stel?) tystnad – detta är vad den skandinaviska sommaren är gjord för. Om du inte ännu har uppfyllt den stora svenska drömmen om att skaffa dig en egen sommarstuga så vänta inte för länge med att boka en stuga att hyra denna sommar! Airbnb har exempelvis flera olika alternativ. Glöm dock inte att ta med ditt myggmedel – lita på oss när vi säger att du kommer behöva det.


2. Skaffa dig en bränna

5 saker att göra under den skandinaviska sommaren

Inget kan ändra den eviga kärleken mellan svenskarna och deras brun-utan-sol (skyldig!). Men varför inte ta chansen att denna sommar låta det ske naturligt? Du behöver inte åka till Medelhavet eller Thailand för att få till ditt brunbrända glow, då både Danmark och Skåne har underbar kustlinje. Vi kan varmt rekommendera stranden vid Knäbäckshusen – stora vita sanddynor kantade av barrträd som sträcker sig mot havet. Vem vet, du kanske till och med hittar bärnsten där?


3. Spendera en helg i medeltiden

5 saker att göra under den skandinaviska sommaren

Okej, kanske inte häxjakt – men sightseeing! Gotland, vår vackra pittoreska ö, är fullt av medeltida arkitektur som även är skyddad av UNESCO. Det är ingen överraskning att den årliga medeltidsveckan äger rum här i Visby varje sommar, som attraherar turister, historieälskare och alla de med en förkärlek för öl. Packa dina saker och hitta ditt medeltida äventyr på Gotland!


4. Häng med på kräftskiva

5 saker att göra under den skandinaviska sommaren

Antagligen är detta den näst mest populära händelsen under den svenska sommaren, strax efter midsommar. Du behöver varken specifikt datum eller en anledning för att fira den svenska kräftan. Se bara till att du har bunkrat upp med roliga dekorationer, mängder med kräftor att koka, gott sällskap och en eller två flaskor snaps, såklart. Glöm inte att memorera en snapsvisa eller två också. Skål!


5. Var du än är i sommar, ta den skandinaviska sommaren med dig

5 saker att göra under den skandinaviska sommaren: Skandinavian Summer Set

Sniph har valt ut de mest populära sommarprodukterna i Skandinavien och skapat ett set av begränsad upplaga. Från sommarvänlig hudvård till uppfriskande parfymer – allt du behöver för en stressfri semesterrutin finns samlat i en och samma box. Helt perfekt för dina sommaräventyr, för du kommer vilja ta dessa sommarvibes med dig överallt.