Ta mig till havet: akvatiska dofter

Publicerad August 11, 2020

Du doppar dina tår i varma försiktiga vågor. Luften stå stilla, men erbjuder ett lugn du inte känt på länge. Saltet hänger i luften och i ditt hår från morgonens tidiga simtur i det ljumma havet.

Akvatiska dofter började dominera parfymmarknaden på 90-talet, när vi gick in i en ny era av syntetiska dofter. Lätta kompositioner, som plötsligt slog sig fram i branschen, var som en frisk fläkt efter alla frodigt tunga dofter på parfymscenen under 70- och 80-talet. Även om du kanske inte alltid befinner dig på strandkanten, utan snarare rör dig i stadens djungel kommer dessa akvatiska parfymer ta dig direkt till ett vackert semesterparadis i ditt sinne.

Perfume Sucks – Blue

Akvatiska dofter började dominera parfymmarknaden på 90-talet, när vi gick in i en ny era av syntetiska dofter. Lätta kompositioner, som plötsligt slog sig fram i branschen, var som en frisk fläkt efter alla frodigt tunga dofter på parfymscenen under 70- och 80-talet. Blue av Perfume Sucks är en ultra-modern hyllning till de akvatiska favoriterna på 90-talet. Calone bär havsbrisen, medan sandelträ, svarta vinbär och kardemumma adderar djup, värme och sötma. Dessutom finns det, såklart, även ett städat lager av hotelltvål och solkräm. Det ultimata resemålet, totalt unisex.

Pierre Guillaume Paris – Aqaysos

Den franska näsan Pierre Guillaume föreslår en uppfriskande tolkning av akvatiska dofter: daggfriska marina noter blandas med varma träslag och frukter. Inga tropiska cocktails i lyxiga glas – snarare en övergiven men enastående vacker ö som lockar till ett stort äventyr. Prova denna för att stilla din inre Indiana Jones eller Jack Sparrow.

Heeley Parfumes – Sel Marin

När vi ändå talar om pirater: Sel Marin är den perfekta doften för dem. Det vill säga, i någon romantisk film: vi är ganska säkra på att en riktig pirat inte luktar såhär rent. Sel Marine handlar om marint salt och alger på en vacker och något brutal läderbas. Så realistisk att du vill slicka din arm för att ta reda på om det smakar salt eller inte.

Berdoues – Azur Riviera

Om du letar efter en avslappnad och glamorös akvatisk parfym behöver du inte leta längre än Azur Riviera. Inspirerad av en lyxig semester i Côte d’Azur är denna doft som den drömmiga salta sommarbrisen. Lätta blommiga noter av apelsinblomma och jasmin bärs upp av en ljum fläkt från kusten. Det ljuva livet i en flaska.

Art de Parfum – Sea Foam

Från varma vatten till aningen kallare men lika vackra. Inspirerade av långa havsresor till den svenska ön Gotland, kombinerar Sea Foam noter av sjögräs och salt för att ge dig ett rengörande sjölandskap. Flyt iväg på en våg av sandelträ, fikonlöv och drivved. Lugn nordisk sommar vid havet som alltid finns närvarande.

Perfume Sucks

Sandelträ, Calone, Hedione

Pierre Guillaume Paris

Exotisk frukt, Saltvatten, Varmt trä

Parfums Berdoues

Apelsinblomma, Jasmin, Saltvatten

Art de Parfum

Marina noter, Sjögräs, Fikonlöv
Akvatiska dofter kan variera från blommigt saltade till djupt förfriskande. Upptäck dessa dofter i smart 8 ml-flaska för endast 199 SEK.

Till shoppen