27 87 – Modernt, unikt och progressivt.

Publicerad February 15, 2024

27 87 är det Barcelona-baserade parfymhuset som aldrig slutar experimentera och utmana. Deras dofter är normbrytande och konstnärliga, och de drivs av att skapa doftupplevelser som får dig att känna. Huset strävar efter att göra dofter som lämnar plats för din egen tolkning: de uttrycker det som att deras dofter inte är begränsade till endast en synvinkel, utan uppmanar dig att vara nyfiken och att utforska dofterna utifrån dina egna förutsättningar.

Romy Kowalewski är grundaren bakom huset, som har omdefinierat lyx med sin progressiva samling av dofter. Dofterna är uppdelade i fyra linjer: Calm, Now, Go och Wild, och dessa representerar fyra olika sinnesstämningar som bäraren kan ha. Romy tror på att skapa unisex-dofter och att låta bäraren själv välja vilka dofter de attraheras av, oavsett kön.

“Jag känner mig stolt och stärkt av att vara kvinna.” Säger Romy. “Speciellt i det moderna samhället vi lever i känner jag att det inte finns några begränsningar och att vi har chansen att uppfylla våra drömmar utan att behöva ge upp familjelivet. Vi är multitaskande, hårt arbetande och därför leds mitt team endast av kvinnor. Jag vill inte ha det på något annat sätt. Jag inspireras av kraftfulla, självständiga och drivna kvinnor som kämpar för sina drömmar och mål.”

Doften Rule of 72 är normutmanande, självsäker och elegant välbalanserad med varm saffran, distinka tränoter och en omisskännlig bas av läder och patchouli.

I husets kreationer får kvalitet, kreativitet och experimentlust samexistera i perfekt balans. De lever med filosofin att en parfym definieras av kvaliteten på dess ingredienser, tillsammans med produktions- och tillverkningsprocesser, lokalt hantverk och hållbar förpackning – något som verkligen kommer fram i deras kreationer. I framställningen av förpackningar och flaskor samarbetar de med lokala konstnärer, och alla deras dofter är veganska och unisex.

Romy berättar:
“För mig är doft en individuell och intim del av vem du är. Generellt sett gillar jag inte att definiera en doft enligt kön. Det beror på personlighet, karaktär och humöret på personen som bär doften.”

Utforska huset på ditt helt egna sätt med dessa unika doftkreationer:

27 87

Saffran, Guaiac-trä, Läder

27 87

Kokos, Saltvatten, Vanilj

27 87

Lindblomma, Mandel, Kashmirträ

27 87

Cederträ, Violblad, Ren tvätt