Vanilj: Parfym – Värmande, vackra vanilj – Sniph

Vanilj – en av våra mest älskade doftnoter. En krydda som kommer från vaniljorikdéerna Vanilla Planifolia, Vanilla Tahitensis och Vanilla Pompona, som naturligt förekommer i Central- och Sydamerika. Noten, som inte låter sig definieras av kategorier eller ramverk, återfinner vi i alla olfaktoriska grupperingar: den spelar ofta huvudrollen i gourmanddofter, men är även vanlig i bakgrunden av andra dofter, för att runda av och mjuka upp.

Vanilj är en doft som ofta förknippas med värme, komfort och sötma. En favorit bland många parfymälskare, och vi förstår varför. Vaniljens rika, krämiga och nästan ätbara doft gör den till en perfekt ingrediens i parfym och bidrar med en känsla av både djup och komplexitet. Dyk in i vårt noggrant utvalda sortiment av vanilj dofter, tillgängliga för herr, dam och unisex.

Följ med och låt våra doftexperter fresta dig med våra 3 vaniljfavoriter just nu. Eller hoppa direkt till vår topplista av bästsäljande vaniljparfymer där vi får uppleva vaniljens många älskade sidor.

Våra 3 bästa vanilj parfymer att köpa online just nu

1. Soul of my Soul EdP

"Soul of my Soul EdP" från Etat Libre d'Orange är en kryddig unisexdoft som lanserades 2020. Denna parfym bjuder på en krämig explosion av mysk, irissmör, vaniljbalsam och tonkabönor. En doft som är lika komplex och intressant som de som bär den.

Shoppa Soul of my Soul EdP

2. Velvet Expressive

"Velvet Expressive EdP" från Commodity är en lynnig unisexdoft som lanserades 2018. Denna parfym är skapad av den kända parfymören Jerome Epinette och kombinerar rosenolja från Rosa Damascena med de finaste syntetmaterialen. Resultatet är ett mystiskt och mörkt äventyr mellan hårt och mjukt, med noter av mandel, ros och svart amber. Doften är träig, med inslag av vanilj, ros, balsamiska ackord och blommiga toner.

Utforska Velvet Expressive

3. Ambre Cello EdP

"Ambre Cello EdP" från L'Orchestre Parfum är en elegant och sensuell doft som lanserades av det unika parfymhuset som bygger sina skapelser kring musikens konstnärliga uttryck. Denna parfym kombinerar noter av bergamott, mystisk myrra, sensuell vanilj och värmande tonkaböna för att skapa en doftupplevelse som är lika rik och komplex som ett musikaliskt stycke.

Utforska Ambre Cello EdP

Topplista doftgrupp vanilj & sött

Vanilj är en av de mest populära noterna i parfymvärlden och du finner parfymer med vanilj under doftgruppen “Vanilj & Sött”. Dessa dofter är ofta varma, inbjudande och komfortabla, och kan ge en känsla av lyx och välbehag.

Men vaniljdofter är mångsidiga och kan vara allt från lätta, lekfulla och luftiga till djupa till och med tunga och intensiva. Oavsett vilken typ av vaniljdoft du föredrar, kan du vara säker på att hitta din nya favorit i vårt stora utbud av nischparfymer.

Utforska Sniphs breda sortiment av nischparfymer

Om du fortfarande inte har hittat den perfekta doften, oroa dig inte. Sniph har ett brett sortiment av parfymer att välja mellan. Med vår prenumerationstjänst får du möjlighet att utforska olika dofter varje månad, direkt hem till din brevlåda. Våra doftexperter har handplockat spännande, utsökta och bästsäljande parfymer för dig att utforska. Det är det perfekta sättet att påbörja eller utöka din doftgarderob. Så varför inte ta en titt på vårt stora utbud av nischparfymer och låt oss hjälpa dig att hitta din nästa favoritdoft.

Exklusiva erbjudanden på vaniljparfymer – Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Om du inte kan få nog av vaniljparfymer…

Håll dig uppdaterad med det senaste från Sniph

Bli först med att ta del av spännande nyheter, tillskott i shoppen och våra experttips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!