Une Nuit Nomade – en olfaktorisk resa över världen.

Publicerad June 7, 2024

Une Nuit Nomade är parfymhuset som kombinerar fransk elegans med historieberättande och kärleken till växlande landskap. Huset är grundat av Alexandra Cubizolles och Philippe Solas, som träffades när de båda jobbade i musikbranschen. Drivet efter att utforska nya vägar och skapa något oberoende kreativt förenade dem. Mellan diskussionerna kring resande, spiritualitet och poesi föddes parfymhuset Une Nuit Nomade – ett hus genomsyrat av natur, etik och uppriktighet.

Une Nuit Nomades dofter är tveklöst favoriter hos oss, och i samband med att vi fått in doften Love At First Sight passade vi på att ställa några frågor till grundaren Philippe Solas. Vi började med att be honom beskriva sig själv – om han varit en doft. “Om jag skulle vara tvungen att beskriva mig som en doft tror jag att det skulle vara amber: varmt, tröstande och kraftfullt”.

Philippe tillbringade sin barndom i södra Frankrike, och det är också där några av hans bästa doftminnen skapades. Han beskriver doften av mimosa, som blommar där både under sommaren och hösten. “Jag älskade den söta, pudriga och subtila doften”.

Just mimosa är en av byggstenarna i doften Love At First Sight, som är inspirerad av våren i Johannesburg, där de gulblommande träden också återfinns. I doften blandas mimosan med saftig passionsfrukt, ambroxan och syrén – en doftnot som är både bekant, älskad och klassisk.

UPPTÄCK LOVE AT FIRST SIGHT

När det kommer till doftnoter tycker Philippe att vetiver är en av de mest underskattade: “Den noten uppfattas ofta som antingen för maskulin eller för kraftfull, men det är en helt underbar not och en fantastiskt vacker bas för träiga ackord. Det är en not med ovanlig elegans.”

Utforska Une Nuit Nomades take på vetiver med Mr. Vetiver EdP

Resandet är en av de största inspirationskällorna till dofterna. Det kan handla om en egen resa eller en historia från en destination ute i världen – oavsett är målet att översätta dessa upplevelser och äventyr till doft. “Framförallt är vi historieberättare”, säger Philippe. 

Sugar Leather EdP – inspirerad av Al Khaluf i Oman.

När en destination har fångat Philippes och Alexandras intresse börjar skapandeprocessen: “När vi hittat en destination som fångar våra hjärtan så läser vi mycket, lyssnar noggrant, och så tar historierna och idéerna form. Sedan träffar vi den parfymör vi bäst tror kan förmedla den olfaktoriska resan”. Efter det arbetas doften fram, och det är ett arbete som både Philippe och Alexandra är lika delaktiga i. “Vi behöver båda vara 100% säkra på en not för att den ska användas i doften”.

Under åren har Une Nuit Nomades dofter tagit oss över världen: vi har blickat över sanddyner i öknen utanför Oman, svalkats av havsbrisen i Montauk och stått under blommande mimosaträd i Sydafrika. Denna olfaktoriska resa är hisnande, inspirerande och fantasieggande, och vi ser fram emot att se var den tar oss härnäst.

Tills dess: utforska Une Nuit Nomades värld med dessa dofter!

Une Nuit Nomade

Kardemumma, Vetiver, Chili

Une Nuit Nomade

Patchouli, Tobak, Nejlika