Så bygger du din doftgarderob

Publicerad August 6, 2020

Precis som kläderna i garderoben är parfym också något vi samlar på oss år efter år. Din parfymsamling bör kunna användas och anpassas till en mängd olika sinnesstämningar, årstider och tillfällen. Och precis som kläder är det härligt att ibland rensa i garderoben och lägga till nya dofter. Inte minst se till att din samling fortfarande “passar” dig. Var ska du börja? Här är några av våra bästa tips om hur du bygger den ultimata doftgarderoben.

1. Föreställ dig din parfymsamling...

Består den av lite allt möjligt? Innan du ändrar i din parfymsamling, börja med att få en bra uppfattning om vad du letar efter. . Ha en doft du känner sig mysig och trygg i. Du bör också ha minst en elegant vardagsdoft, då kanske något lite mer strukturerat. Slutligen vet du att du behöver en doft som har en wow-effekt för speciella tillfällen, eller hur? Oavsett din strategi, var alltid redo med ett ess i rockärmen.

PRENUMERERA NU
2. Bli inspirerad av trenderna, inte styrd

Vill du ha något nytt, men känner dig oinspirerad? Att ha koll på trender är ett bra sätt att sporra din fantasi. Det finns en spännande värld av näsor, experter och trendsättare som är dedikerade till evolutionen av dofter och parfymer. Om något fångar din nyfikenhet, trendigt eller inte, tveka inte att utforska det! Men om en parfym inte känns rätt – gå vidare. Det allra viktigaste är att parfymen du bär representerar dig. Därför ska du fokusera på att fylla din parfymsamling med dofter som du verkligen älskar.

STARTA NU
3. Spraya, sniffa, utvärdera - och upprepa!

Att testa parfymer är ett måste när det gäller att upptäcka vad du gillar. När du väl rensar och går igenom din parfymsamling, är det också viktigt att testa de parfymer du redan har hemma. Vi rekommenderar att testa parfymer på papper först. Spraya på ett papper och vifta det lite lätt i luften och sniffa sedan. Gillar du doften? Fortsätt sedan att spraya på din hud och lämna parfymen på under en hel dag och känn efter hur den utvecklas på dig. Att hitta nya parfymer kan också ske genom oväntade möten. Om du träffar någon som doftar fantastiskt - fråga vilken parfym de bär. Den du frågar blir smickrad och du lär dig mer om din egen smak. Vi rekommenderar också att gå utanför din komfortzon och våga testa en parfym som du aldrig trodde skulle passa dig. Du kanske upptäcker en helt ny sida av dig själv!

SHOPPA SMART
4. Satsa på en ny parfym

Precis som i relationer vet du oftast när du har träffat den rätte. Kanske var det kärlek vid första doften eller utvecklades den med tiden? Även om vi inte förespråkar att bara ha en parfym, rekommenderar vi att investera i en parfym när du väl vet att du har hittat rätt. Behandla den med kärlek och respekt - förvara helst mörkt och svalt. Och om det verkligen är kärlek vid första doften kommer du säkerligen investera i flera flaskor framöver.

BLI OMPYSSLAD
5. ...eller fortsätt utforska

Är du inte är helt hundra på vad du tycker om eller om du konstant är på jakt efter nya äventyr, fortsätt med det! På tal om att utforska - det är något som vi är väldigt bra på Sniph! Vi vill göra det enklare för dig att utforska dofter och upptäcka nya dofter som du kan bli kär i. Därför tillbringar vi våra dagar med att prova massor av exklusiva nischdofter från några av de bästa parfymhusen i världen!

TESTA EN ELLER FLERA