Hur du förvarar dina dofter?

Publicerad August 5, 2020

Vad vi älskar Instavänliga parfymshelfies med vackra flaskor som glimtar i solskenet, parfymstilleben på fönsterblecket eller ett ångande badrum fyllt av levande ljus.
Ögongodis… samt tortyr för våra älskade parfymer. Läs våra 5 enkla tips om hur du förvarar dina dofter på rätt sätt så att de kan glädja dig innehållsmässigt många månader framöver istället för agera inredningsobjekt.

1. Inte så skoj i solen

Regel nummer 1! Undvik alltid att ställa parfym i direkt solljus. Visst, solen skapar så snygga reflektioner på väggen, men lita på oss – skugga får dofter att hålla längre. Att utsätta parfymsamlingen för solljus påverkar inte bara doften, utan även utseendet så småningom. Ju mörkare förvaring, desto bättre.

2. "Här går det hett till!"

...så se till att ta ut alla dina flaskor! Ha aldrig parfymer i köket eller badrummet. Parfymer är extremt känsliga för temperaturförändringar. Enligt Francis Kurkdjian, prisbelönt parfymör, kan plötsliga förändringar från varmt till kallt ”sätta igång oväntade kemiska reaktioner in de naturliga ingredienserna och på så sätt åldra parfym snabbare”. Låter rimligt.

3. Flytta flaskorna från badrummet

Låt oss gissa, förvarar du dina dofter i badrummet för en snabbsprej efter duschen? Det är ungefär det värsta möjliga stället. Varför? Såvida du inte är ett fan av enbart iskalla duschar, så är ångan från heta, avkopplade bad i ett varmt badrum nog för att förstöra din doft.

4. Dina dofter förtjänar ett lyxigt hem!

Om du tar väl hand om dina kläder, hänger upp dem försiktigt inne i garderoben, varför inte göra detsamma med din parfymsamling? Tänk dig en egen doftgarderob inne i din garderob! När det gäller mindre flaskor rekommenderar vi att du använder Sniph Rack för att hålla koll på rören och alltid förvara din samling på ett säkert sätt. Gör utrymme för dina favoritdofter och matcha dem med dina outfits.

Köp nu 259 kr