Hållbarhet och dofter

Publicerad August 6, 2020

Parfymskapande får oss att tänka på daggvåta blommor och örter, skördade för hand, kärleksfullt förvandlade till ädla, väldoftande droppar under småskaliga former. Trots att det faktiskt stämmer för många av Sniphs underbara indie-märken, är det knappast fallet för industrin som helhet. Parfymtillverkning är en av världens största globala lyxindustrier och kan ha en betydande inverkan på vissa växter – till och med djur. Dessutom är de flesta parfymformuleringarna dolda bakom ett ord – “Parfum”- på ingredienslistan, vilket gör det svårt för samvetsgranna konsumenter att veta om parfymen tillverkas med etiska ingredienser. Tack och lov är växer medvetenheten och du som miljömedveten doftälskare behöver inte sluta använda parfymer. Läs bara våra snabba tips om hur du från och med nu kan dofta hållbart.

1. Välj doft med omsorg

Parfymskapande får oss att tänka på daggvåta blommor och örter, skördade för hand, kärleksfullt förvandlade till ädla, väldoftande droppar under småskaliga former. Trots att det faktiskt stämmer för många av Sniphs underbara indie-märken, är det knappast fallet för industrin som helhet. Parfymtillverkning är en av världens största globala lyxindustrier och kan ha en betydande inverkan på vissa växter - till och med djur. Dessutom är de flesta parfymformuleringarna dolda bakom ett ord - "Parfum"- på ingredienslistan, vilket gör det svårt för samvetsgranna konsumenter att veta om parfymen tillverkas med etiska ingredienser. Tack och lov är växer medvetenheten och du som miljömedveten doftälskare behöver inte sluta använda parfymer. Läs bara våra snabba tips om hur du från och med nu kan dofta hållbart.

2. Syntetisk snällare för naturen

Parfymindustrin är en av de största inköparna av eteriska växtoljor. Även om de flesta växter odlas specifikt för dofter, är industrin intresserad av vissa vilda växter. Dessa är mycket uppskattade av parfymörer på grund av deras sällsynthet och unika doftprofiler, som skapar eftertraktade parfymer. Därför kan syntetiska ämnen vara så bra . Ur hållbarhetssynpunkt kan de innebära att dofter från sällsynta eller skyddade råvaror, såsom sandelträ, reproduceras utan risk för utrotning.

3. Mindre är bättre

Det är Sniphs stora styrka! Våra 8 ml-flaskor är perfekta för att prova en ny doft i en månad eller två. Och du kan ha av flera flaskor utan dåligt samvete - de är perfekta i storlek och kan tas med överallt. Köp inte stora flaskor om du vet att du inte kommer att njuta av dem. Det spelar ingen roll om det är hållbart producerat om det inte används!

Förvara dina dofter smart: köp två etuier, få tre!

4. Panta Parfymen

Vi jobbar för att göra parfymindustrin mer hållbar. I Sverige har Sniph introducerat Panta Parfymen. Så enkelt, så smart. Skicka bara tillbaka 5 Sniph-flaskor i ett speciellt förfrankerat kuvert som vi skickar gratis till våra prenumeranter. Flaskorna kan vara tomma eller mer eller mindre fyllda med doft du inte längre använder. Vi tar hand om dem, tar hand om den kvarvarande parfymen på ett säkert sätt och fyller sedan de rengjorda flaskorna med en ny, härlig doft. Som tack får du 5000 Sniph Points, som kan användas som delbetalning av en ny doft. Panta Parfymen finns än så länge bara i Sverige, men vår ambition är att den kommer att finnas tillgänglig på alla marknader.