Gallivant – Doftsatt eskapism

Publicerad February 2, 2024

Gallivant är ett engelskt parfymhus som lever efter orden  “doftsatt eskapism”: något som blir tydligt i kollektionen av parfymer, som tar oss vitt och brett över världen. De låter oss vandra över kullerstensgatorna i Gdansk, insupa lättsamheten av ett Los Angeles i förmiddagssol, och njuta av ett Tokyo som ena stunden är sjudande stökigt och andra stunden kontemplativt stillsamt.

Nick Steward är eldsjälen bakom parfymhuset. Med över tjugo års erfarenhet inom parfymeri sjösatte han Gallivant med ambitionen att skapa något lekfullt, smart och tankeväckande – en ambition som han mer än uppfyllt med sina kreationer.

I och med vårt senaste tillskott från Gallivant, den mångfacetterade doftupplevelsen Accra, tog vi tillfället i akt att ställa Nick några frågor – om honom, om Gallivant, och om hans resa i dofternas värld.

Vi började med att fråga Nick vilken doft som bäst skulle beskriva hans personlighet.
– Jag tror att vår doft “London” kommer nära! Den är en blandning av “grit and glam” med en liten dos humor.
En annan doft han ofta återkommer till är Los Angeles:
– Den väcker alltid min nyfikenhet. Jag tycker att det alltid finns något nytt, spännande, som gömmer sig bakom gathörnen i den doften – precis som det gör i själva staden Los Angeles!

Det är – kanske inte så oväntat –  just i resorna som Nick finner sin inspiration.
– Med resandet kommer kombinationen av ledig tid, ett lugnare tempo, nya erfarenheter och ett annorlunda perspektiv på världen. Det tycker jag är inspirerande, och det ger näring åt min kreativa process.
Ett av Nicks bästa doftminnen kommer också just från en av hans resor. Destinationen var Indien, och han minns väl doften av trä, jord och regn:
– En dag vill jag göra en Gallivant-doft med inspiration därifrån.

Om resorna är en av Gallivants stora grundpelare, är hantverket en annan: han lägger stor vikt vid att använda material av hög kvalitet. Ett råmaterial han tycker är särskilt underskattat är patchouli:
– Det är ett väldigt intressant material, så fylligt och med så många olika facetter. Det förtjänar att få en plats i rampljuset i modern parfym.

När dofterna utvecklas får processen ta sin tid – allt för att nå bästa möjliga resultat. Kvalitet får vinna över kvantitet, och hantverk och känsla får ta plats i alla husets dofter. Alla husets dofter är handgjorda i England, och han samarbetar med en rad erfarna, kreativa parfymörer. Resultatet? Dofter med lika delar kärlek och hantverksskicklighet.

Oavsett vart Gallivant tar oss härnäst ser vi fram emot att följa med på resan. Nyfiken på att följa med? Upptäck några av Gallivants dofter här nedan eller besök vår sida för Parfymhuset Gallivant.

Gallivant

Davana, Papaya, Vinyl

Gallivant

Kardemumma, Tonkaböna, Lavendel

Gallivant

Plommon, Sandelträ, Ambra

Gallivant

Gurka, Läder, Violblad

Trio + etui – Gallivant Discovery Set

Dyk in i världen av Gallivant med ett “Discovery Set” som är designat för att kittla dina sinnen och väcka din äventyrslust. Vi är stolta över att presentera en trio av Gallivants mest älskade dofter, varsamt förpackade tillsammans med ett elegant Platinum Sniph Etui. Detta är en perfekt introduktion till Gallivants konstnärliga och platsinspirerade skapelser, och en fantastisk möjlighet att bära med sig en bit av världen var man än går.

Gallivant – Accra EdP är en hyllning till den pulserande staden Accra, där doften av kryddor och tropiska frukter möter en nostalgisk glamour och en “happy-go-lucky”-känsla. Lädernoterna och den oväntade vinylnoten ger en mångfacetterad och äventyrlig doftupplevelse.

Gallivant – Istanbul EdP tar dig på en resa där öst möter väst. Denna doft är en sofistikerad blandning av kardemumma, sandelträ, lavendel och tonkaböna – en utsökt och förförisk doft som fångar Istanbuls unika karaktär.

Gallivant – Gdańsk EdP speglar styrkan och självständigheten hos den historiska staden Gdańsk. Denna doft kombinerar sandelträets mystiska kustlinje med den kryddiga muskoten från handelslederna och den träiga patchoulin från hamnen.

För att göra din upplevelse ännu mer personlig och bekväm kommer detta set med ett Platinum Sniph Etui. Det är den perfekta accessoaren för att skydda och bära med dig din favoritdoft, vart än dagen tar dig.

Vårt “Gallivant Discovery Set” är en inbjudan att utforska och upptäcka, att låta varje doft leda dig på en olfaktorisk resa till avlägsna destinationer. Med ett totalt värde av 850 kr är detta en chans att omge dig själv med världens dofter, och vi är glada att kunna länka dig direkt till denna exklusiva samling. Upptäck, njut och låt varje doft bli en del av din personliga historia.

För att upptäcka mer om Gallivant och för att ta del av detta exklusiva erbjudande, följ länken och låt din doftresa börja.

Gallivant Discovery Set