Årets mest frustrerande parfym

Publicerad September 13, 2022

Etat Libre d’Orange grundades 2006 i ett udda hörn av Paris livliga konstnärskvarter Le Maraisav den rebelliska Etienne de Swardt. Med en bakgrund inom skönhetsindustrin hade Etienne även fått uppleva den cyniska baksidan av den. Hans parfymhus är en uppgörelse och ett mjukt förlåt. Med hans egna ord: “Le parfum est mort, vive le parfum!” (Parfym är död! Länge leve parfym!).

Med dessa ord som motto har Etat Libre d’Orange snabbt fått ett rebelliskt rykte för sina vågade, unika doftkompositioner och sitt kontroversiella namn. Hos Sniph kan du hitta några av parfymmärkets tidigare bästsäljare som Hermann a Mes Cotes Me Paraissait Une Ombre, I am Trash och She Was An Anomaly, plus den nya favoriten – Frustration EdP.

"Så ta en vaniljstång, en trädgårdsros med svullna röda kronblad, lite gammal rom som exploderar med bärnstensträd, en bourbonvetiver, låt vart och ett av dessa material komma till sinnes. Frustration."

Etienne berättar hur han uppfann det häpnadsväckande namnet på den nya doften, genom en uppenbarelse han fick när han promenerade längs Barcelonas gator.

“Under en sommar för några år sedan, när jag gick på Las Ramblas i Barcelona, lyssnade jag på en låt av Rare Bird som är ett engelskt band med progressiv rock från 70-talet. Låten hette Sympathy och refrängen gick såhär:

“And sympathy is what you need my friend, and sympathy is what you need my friend cause there’s not enough love to go ‘round, No, there’s not enough love to go ‘round…”

Och där, plötsligt dök ett starkare ord upp för mig i refrängen. Ett ord som är starkare än sympati. Ordet planterade sin svarta flagga av melankoli i hjärtat av mitt sinne och skänkte mig ett ord som kändes mer korrekt, mer vidsträckande, sant, uppriktigt och mer användbart i livets upplevelse: Frustration. Och för att sedan återigen sjunga i mitt huvud den ersatta refrängen:

“…And frustration is what you need my friend, and frustration is what you need my friend.”

En rebellisk doft av ett rebelliskt parfymhus. Frustration EdP är en varm eldstad av kummin, kanel och kastanj. Väck ditt inre barn och låt eldlågorna dansa över huden med sprakande vanilj och kittlande rom. Eller som Etienne själv berättar:

“Så ta en vaniljstång, en trädgårdsros med svullna röda kronblad, lite gammal rom som exploderar med bärnstensträd, en bourbonvetiver, låt vart och ett av dessa material komma till sinnes. Frustration.”

Upptäck Etat Libre d'Orange

Utforska den rebelliska Frustration EdP redan idag hos oss på Sniph! Helflaskan släpps officiellt den 15e september.

Etat Libre d'Orange

Äpple, Ros, Sandelträ

Etat Libre d'Orange

Apelsinblomma, Bergamott, Grapefrukt

Etat Libre d'Orange

Patchouli, Jasmin, Tvål

Håll dig uppdaterad med det senaste från Sniph

Bli först med att ta del av spännande nyheter, tillskott i shoppen och våra experttips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Block not found: Core/paragraph