En hyllning till kvinnor

Publicerad September 2, 2020

Det är ingen hemlighet att Sniph drivs av starka målmedvetna kvinnor, och alla olika aspekter av feminitet är därför något som ligger oss varmt om hjärtat. Juliette Has a Gun, det senaste tillskottet i vår parfymfamilj, har skapats ur viljan att utmana vad det betyder att vara kvinna. Vi är övertygade om att du kommer älska Juliette lika mycket som vi gör, men om du fortfarande behöver lite övertalning så finner du här 10 anledningar till varför du bör lära känna detta moderna parfymhus.

1. Juliette

Namnet är inspirerat av Shakespeares hjältinna och hennes komplexa personlighet. Enligt märkets skapare var Juliette (från Romeo och Julia) inte bara en romantiker, utan även en upprorisk, hämndlysten, androgyn och nonchalant. Detta tycker vi är en härlig tolkning av en modern klassiker, håller du med?

2. Pistolen

Pistolen i namnet symboliserar kvinnlig revolt och frihet. Om du kikar noga på parfymernas flaskor ser du även denna pistol som en del av mönstret.

3. Feminism

Det är finns inga tvivel om att Juliette Has a Gun verkligen är dedikerat till att hylla kvinnor. Även om de senare släppen är mer minimalistiska och unisex har de flesta dofterna en ultra-feminin sida. Kom ihåg att du dock alltid bär precis den parfym du vill.

4. Romano Ricci

Näsan bakom de flesta dofterna är varumärkets egna grundare Romano Ricci, som råkar vara barnbarn till en annan känd parfymskapare, Robert Ricci. Dofttalangen verkar ärvas från generation till generation...

5. Nina Ricci

När vi ändå talar om familj kan vi även nämna att Romano Ricci även är besläktad med den legendariska modeskaparen Nina Ricci. Verkar som att denna släkt verkligen fick den kreativa ådran.

6. Francis Kurkdjian

En annan stor profil som är kopplad till Juliettes parfymvärld är näsan Francis Kurkdjian, som bland annat skapat bästsäljaren Baccarat Rouge. Francis har samarbetat med Romano för att ta fram några av Juliette Has a Guns stora hits, bland annat den mörka mystiska doften Lady Vengeance.

7. Moscow Mule

I märkets parfymkollektion finns även den uppfriskande doften Moscow Mule som är inspirerad av den populära drinken vid samma namn, gjord på vodka, ginger beer och lime. Denna har blivit en av märkets bästsäljande dofter, prova och se vad du tycker!

8. Burning Man

Vad har en futuristisk musik- och konstfestival gemensamt med parfym? Doften Vanilla Vibes besvarar denna fråga. Inspirerad av energin och estetiken hos festivalen Burning Man hyllar doften äventyr och frihet. Söt, salt och lika energisk som tusentals dansande människor i en het öken.

9. Inte en parfym

En parfym som inte doftar som parfym? Ja, det finns faktiskt. En av de mest populära dofterna från märket har endast en doftnot i sin formula. Resultatet är minimalistiskt, elegant och rent. Not a Perfume är inte en parfym, utan något ännu bättre.

10. Perfektion är tråkigt

Detta är Juliette Has a Guns främst motto och varumärkes filosofi. Vi kan bara hålla med.

Köp parfymerna

Juliette Has A Gun

Ambroxan, Ingefära, Lime

Juliette Has A Gun

Salt, Sandelträ, Vanilj