Juliette has a gun

Grundat av Romano Ricci, barnbarnsbarn till modelegenden Nina Ricci. Juliette has a gun vill krossa de rådande parfymnormerna och är en uppfriskande rebell bland de franska klassikerna. Från de bästsäljande nyheterna Ego Stratis & Magnolia Bliss till de för varumärket tongivande Not a Perfume & MMMM... Juliette has a gun fortsätter ständigt att intressera och samtidigt utmana parfymvärlden. Gör som Sniph och stäm in i hyllningskören!

Parfymer från Juliette has a gun

Alltid fri frakt inom Sverige. Snabb leverans. Vi säljer även Juliette has a gun parfymer som små flaskor (8ml) och som en del av vår prenumeration.

  • "Svarar snabbt vid kontakt och aldrig några problem att rätta till om något blivit fel! Seriösa med kvalitet!" - Ami M
  • Vi erbjuder handplockade parfymer i små flaskor i (8ml) direkt till din dörr.
  • Shoppa Juliette has a gun hos Sniph så får du alltid fri frakt inom Sverige och leverans inom 3-6 arbetsdagar.

Historien om Romano & Juliette

Om Romani Ricci & parfymhuset Juliette Has A Gun och dess fascinerande bakgrundshistoria.

Parfymhuset och varumärket Juliette Has A Gun, skapades 2005 av Romano Ricci och är en parfymkollektion som berättar historien om en kvinnas utveckling – Juliette. Inspirerad av Shakespears karaktär är varje doft en representation av ett kapitel ur hennes liv och utforskar varje aspekt av kvinnlighet på ett helt unikt och samtida sätt.

"Till en början var Romanos olfaktoriska musa rosen, som visserligen fortfarande är en viktig not genom hela linjen."

Till en början var Romanos olfaktoriska musa rosen, som visserligen fortfarande är en viktig not genom hela linjen.

Juliette has a gun har dock utvidgats till en stor kollektion med dofter från många kategorier – från fräsch & ren till jordig, muskig & kryddig.

Romano Ricci, skaparen av Juliette Has A Gun, föddes in i doftens värld. Som barnbarnsbarn till parfymikonen Nina Ricci har han couture, stil och parfym i sitt blod. Under sin uppväxt besökte Romano ofta de parfymfabriker som ägdes av hans gammelmormor, och hans farfar lärde honom allt om doftbranschen och parfymens finesser. Även om han som ung man ägnade sig åt racing, föll Romano till slut för sin sanna kallelse – parfym. Hans parfym – hans konst – är designad för att bryta reglerna och lägga nya grunder för parfymernas värld.

Med en fot i Paris och en i Grasse skapades alltså varumärket, som en hyllning till den moderna kvinnan. Shakespeares tragiska kärlekshistoria förs med detta in i nutiden – men här är Juliette absolut inget offer och hon är aldrig utan sitt vapen, parfymen.

Juliette Has A Gun’s parfymer befinner sig där oskuld och romantik möter rock ‘n’ roll. Hon kan vara den förföriska fresterskan, den lekfulla flirten, den djärva kraftkällan eller den avslappnade, laid-back hippien.

Romanos mål var att skapa en kollektion som både fascinerar och förför människor av alla kön. Hans kollektion är komplex och originell men fortfarande rotad i den klassiska parfymtraditionen. Juliette has a gun är en samling av kontrasterande och motsägelsefulla metoder, dofter och berättelser. Ett verkligen djärvt sortiment som skapar olfaktoriska personligheter för varje “Juliette”.

Moscow Mule i fokus i Juliette has a gun discovery box

Juliette has a gun discovery box

Shakespeares oskyldiga Julia tar en rebellisk vändning i Romano Riccis djärva parfymer. Beväpnad med en ros och en pistol förför hon alla på sin doftfyllda stig. Juliette Has a Gun är det parfymhus du inte kan ignorera. Sniph vill erbjuda dig en unik möjlighet att testa och utforska ett större urval av deras mest populära dofter! Shoppa Juliette has a gun discovery box.

Juliette has a gun discovery box, innehåll

  • Lipstick Fever EdP (8 ml)
  • Pear Inc EdP (8 ml)
  • Lili Fantasy EdP (8 ml)
  • Mmmm… EdP (8 ml)
  • Moscow Mule EdP (8 ml)
  • Musc Invisible EdP (8 ml)
  • Vanilla Vibes EdP (8 ml)
En kvinna med blodröda läppar och ett sugrör ner till parfymen: "Juliette has a gun - not a perfume."

Vad menas med “Juliette has a gun – Not a Perfume”?

“Juliette has a gun – Not a perfume” är ett provokativt ställningstagande mot den moderna parfymkonsten. Not a perfume innehåller (utöver alkohol och vatten) endast en enda molekyl, en ingrediens som heter Cetalox, Cetalox är en extremt kraftull och elegant bärnstensnot som ger en tydligt träig doft (Se även amber, bärnsten, ambroxan, ambroxide). Då denna ingrediens vanligtvis används som en basnot men här får stå för hela kompositionen så är “Not a perfume” väl knappast en parfym?

Not a Perfume kallas för en molekyldoft och har både mustiga, träiga och lite animaliska fasetter. En fräsch och elegant “inte-parfym” subtil nog att använda på exempelvis kontoret av den som söker det minimalistiska, oavsett kön. Allergivänlig.

Juliette Has A Gun

Hallon, Kola, Vit mysk

Prenumerera på Juliette has a gun

Prenumerera på Juliette has a gun små flaskor (8ml). Med Sniph behöver du aldrig mer köpa parfymer som står och dammar på badrumshyllan. Hos oss hittar du utsökta parfymer i ett mindre format (8 ml) så att du alltid kan prova innan du köper hela flaskan. Prenumerera på parfym och låt oss hjälpa dig hitta rätt. Igen och igen.

Prenumerera på Parfym