Följ din egen doft RSSSniph Selected August: KVINNA/UNISEX

Ljumma havsvindar stökar till välkammad frisyr på en grönskande kustremsa. Men detta är varken en doft av hav eller stylingprodukter. Det är en träig och fruktig kombination som för tankarna till en efterlängtad sommareftermiddag. Något så översköljande relaterbart. Vad kan detta vara? Nyskuret päron och dessutom fikon! Extremt fräscht och fruktigt. 

Fortsätt läsaSniph Selected August: FÖR MÄN

En hyllning till mystiken, det vackra och det svala i vårt avlånga land. Och nu snackar vi inte om uteserveringen på Via Fillungo i Lucca. Bland svenska doftundret Agonists senaste lanseringar hittar vi denna pärla. Uppfriskande från mynta, pudrig och torr irisrot mixas med något träigt bekant. Skaparna Niclas och Christine liknar detta med att kura ihop dig under ett fluffigt duntäcke och låta frostig luft från ditt öppna fönster väcka dina sinnen.

Fortsätt läsa
Sniph Selected July: FÖR MÄN

Ett måste i parfymälskarens samling. Söt men ändå kryddig. Varm och komplex. Tydliga noter från mysk och nejlika, ingredienser som alla stött på. Men sen har vi det mystiska (och som i sin naturliga form är tokförbjudet) perubalsamet, vars doft beskrivs bäst som vanilj med lite rökig botten.

Fortsätt läsaSniph Selected June: KVINNA / UNISEX

Tänk dig clean. Men skippa allt som heter citrus. Behåll det som är kvar om du kan urskilja vad det är. Le Musc et La Peau. Mysken och huden. Namnet är inte svårare än så. Men formeln är nog betydligt krångligare. Det är inte mindre än Pierre Guillaume, vår favourite poster-boy som ligger bakom...

Fortsätt läsa