Sniph doftblogg RSSBehind the bottle: Maya Njie

Du älskar hennes dofter - lär känna Maya Njie, kvinnan bakom doftmärket med samma namn. Den London-baserade, självlärda parfymören vars kreationer kommer från personliga minnen och erfarenheter från hennes svenska uppväxt och västafrikanska arv, grundade sitt parfymhus 2016.

Fortsätt läsaHållbarhet och dofter

Parfymskapande får oss att tänka på daggvåta blommor och örter, skördade för hand, kärleksfullt förvandlade till ädla, väldoftande droppar under småskaliga former. Trots att det faktiskt stämmer för många av Sniphs underbara indie-märken, är det knappast fallet för industrin som helhet.

Fortsätt läsa
Snacka dofter som ett proffs

Doftens kraft är att vi associerar dofter med någonting - ett kärt minne, en älskad person eller plats från förr. Vi har alla våra personliga kopplingar, men hur pratar du om dofter och beskriver dem på deras egna villkor?

Fortsätt läsaVad är skillnaden mellan Eau de Parfum och Eau de Toilette?

Det enkla svaret är koncentration. Vad som skiljer eau de parfum från eau de toilette är egentligen hur mycket parfymolja doften innehåller. Resten - majoriteten av doften - är vanligtvis alkohol och vatten. Doftkoncentrationer är uppdelade i kategorier - i fallande skala: parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne och eau fraiche. Men alla är ändå parfymer, oavsett koncentrationen.

Fortsätt läsa