Sniph doftblogg RSS
Jorden runt: Storbritannien

Vår doftdestination denna månad är Storbritannien. Borta är trötta rosparfymer och dammiga lavendeldofter - nu satsar Storbritannien på topplacering när det gäller modernt parfymskapande. Nischhusen är inte bundna av traditioner och har ett helt eget sätt att uttrycka utsökta ingredienser på nya, eklektiska sätt.

Fortsätt läsaJorden runt: Frankrike

Du kanske har kommit tillbaka från semestern, men vi vill ta med dig på en resa ändå. Vår destination är packad med parfymhus och några av världens främsta näsor bor här. Klassiska dofter görs sida vid sida med moderna skapelser. Landet är lika stolt över doft som de andra konstarterna och parfym utgör en stor del av livet. Välkommen till parfymens hemland, Frankrike!

Fortsätt läsaBehind the bottle: Layers

Läs mer om näsan bakom Layerskollektionen. Franskfödda Emmanuelle Moeglin öppnade Experimental Perfume Club in London i 2016. Hon jobbar med individer och varumärken, lär ut parfymens ädla konst och hjälper dem att skapa unika dofter.

Fortsätt läsaDoftens betydelse i din kärleksrelation

Luktsinnet är vårt kraftfullaste sinne. Det är det sinne som är tightast kopplat till såväl minnen som känslor och en doft har förmågan att låta din kropp agera eller din hjärna ta ett beslut innan du själv uppfattat vad som hänt. Detta beror helt enkelt på att luktsinnet är direktlänkat till det limbiska systemet i hjärnan.

Fortsätt läsa